Najnovije

Antisrpske rezolucije ujedinile Đukanovića, Krivokapića, Bečića, Kurtija, Tačija i Haradinaja

Rezolucija o Srebrenici koju su usvojili albanski esktremisti iz lažne države Kosovo svedoči o tome da se radi o smišljenoj akciji u regionu i napadu na Srbiju i srpski narod, koji se koordinira iz dobro poznatih krugova, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Abazović, Krivokapić i Bečić (Foto: Jutjub)

Kako navode, nakon što su Milo Đukanović, Aleksa Bečić i Zdravko Krivokapić u skupštini Crne Gore usvojili jednu sličnu antisrpsku rezoluciju, nije se dugo čekalo da to urade i njihovi partneri, Kurti i ostali, sa kojima predsednik CG, predsednik Vlade i predsednik Skupstine gaje izuzetno prisne odnose.

„Da bruka bude veća, takva rezolucija je prvo usvojena u Crnoj Gori, u kojoj je svaki treći građanin srpske nacionalnosti, a centri moći su baš to i želeli – da i oni za koje su glasali Srbi, poput Krivokapića i Bečića, prvi udare na Srbiju i srpski narod. Trebalo je napraviti takvu situaciju da antisrpska politika u regionu otpočne upravo od takvih osoba. Upozoravali smo u startu da se radi o akciji koja treba da iznova satanizuje srpski narod, Srbiju i RS, da se Srbima udara žig genocidnog naroda, ali nas nisu slušali ovi koji su glasali sramnu rezoluciju u CG, a sada su spali na to da budu društvo esktremista iz južne srpske pokrajine“, navodi se u saopštenju.

Oni su upitali, u čemu se nakon svega razlikuju Đukanović, Krivokapić, Bečić, Kurti, Tači, Haradinaj…

Kako dodaju, „neke posebne razlike nema, a sve ih snažno spaja mržnja prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu.“

Iz DF-a ističu da, ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da ovu bruku napravi čak i pre albanskih esktremista.

„I pitamo se da li je moguće da se u Crnoj Gori pojavio neko ko je ovako bacio pod noge istoriju i tradiciju, Vučji Do, Fundinu, Bregalnicu, Skadar, Mojkovac, i ovako izdao svoje slavne pretke i svrstao se uz političare koji su nastali iz narko bandi i terorističkih organizacija, koji su vršili najmonstruoznije zločine nad Srbima devedesetih godina prošlog veka. Sigurni smo da se ova bolest usvajanja lažnih rezolucija nastavlja, što svakako neće obeshrabriti nijednog Srbina, od Kosovske Mitrovice do Subotice, od Podgorice do Banja Luke. Ovakvi momenti su samo šansa da budemo što jedinstveniji, jer samo složno i zajednički možemo pružiti otpor protivnicima i njihovim nalogodavcima“, poručuju iz DF-a.

O kraju komunizma u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA