Najnovije

KAKVA TRANSFORMACIJA U BELORUSKOM ZATVORU! Uhapšeni opozicionar iz aviona više ne kritikuje Lukašenka

Bivši glavni urednik opozicionog Telegram kanala Neksta, Roman Protasevič, otvorio je novi Tviter nalog, gde odgovara na pitanja o tome šta mu se dogodilo nakon hapšenja. Sadržaj postova u njemu razlikuje se od prethodnih izveštaja u kojima je kritikovao beloruske snage bezbednosti i predsednika države Aleksandra Lukašenka, piše Ridus.

Roman Protasevič (Foto: Jutjub)

I sam novinar uverava da on lično vodi nalog i da korisnicima odgovara „bez nadzora“. U isto vreme, na pitanje o svom starom nalogu, Protasevič je sugerisao da je on verovatno blokiran.

Protasevič tvrdi da nakon što je prebačen iz minskog zatvora u kućni pritvor, niko ga nije kontaktirao iz kancelarije bivše predsedničke kandidatkinje Svetlane Tihanovske.

Takođe je rekao da u istražnom zatvoru protiv njega nije korišćena tortura, jer bi bilo glupo od strane vlasti, kada bi pažnja celog sveta bila prikovana za tu situaciju. Protasevič je takođe odgovorio na pitanje da li su se njegovi pogledi na opoziciju u zemlji promenili nakon intervjua sa beloruskim državnim TV kanalom.

'’Mnogi moji pogledi se nisu promenili. Štaviše, stav se ne može promeniti tokom intervjua. Potpuno razumem zašto mnogi ljudi neće verovati ni apolitičnim stvarima koje ću ovde napisati'’, objasnio je Protasevič.

Protasevič je 23. maja uhapšen na aerodromu u Minsku nakon što je avion kompanije Rajaner, koji je leteo iz Atine za Viljnus, hitno sleteo zbog dojave o bombi. Proveo je oko mesec dana u prizvoru, a krajem juna je prebačen u kućni pritvor.

Ko je Ukrajini kriv za gubitak Krima, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA