Najnovije

NE MOŽE DAN DA PROĐE A DA NE POMENE REZOLUCIJU: Dritan u Sarajevu kao kod kuće!

- Sa BiH želimo da gradimo najbolje odnose. Naša ruka prijateljstva je pružena. U Sarajevu se osećam kao kod kuće - istakao je potpredsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović nakon sastanka sa Biserom Turković, zamenicom predsedavajućeg Veća ministara i ministarkom spoljnih poslova BiH.

Dritan Abazović. (Foto: Vlada CG)

Konstatujući da su odnosi dve zemlje prijateljski, zasnovani na zajedničkim prioritetima, kao što su evropske integracije, potpredsednik Abazović je naveo da je budućnost Zapadnog Balkana u EU i da je to idealan put do stabilnog i sigurnog regiona. U tom smislu, Abazović je naglasio da su dobrosusedski odnosi i evropske integracije ključni za ekonomski i infrastrukturni oporavak i razvoj.

Potpredsednik Abazović je kazao da pored članstva u NATO, punopravno članstvo u EU ostaje strateški cilj Crne Gore i opredeljenje koje nema alternativu, zbog čega Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Zamenica predsedavajućeg Veća ministara i ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković, na početku je istakla zahvalnost Crnoj Gori i potpredsedniku Abazoviću zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici i navela da je suočavanje će prošlošću doprineti boljoj regionalnoj saradnji koja će rezultirati ulaskom u EU.

Abazović i Turković razgovarali su i o brojnim zajedničkim infrastrukturnim projektima, problemima izgradnje HE Buk-Bijela, boljoj saradnji u oblasti turizma i mogućnostima unapređenja regionalne i multilateralne saradnje.

Turska razvija super brzu raketu "Lešinar" koja ima samo jedan cilj uništavanje ruskog S 400 Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA