Najnovije

SISTEMOM „PANCIR-S1“ NA BESPILOTNE LETILICE: Dok NATO vežba u Crnom moru Rusija vežba na Krimu

Na Krimu su održane vojne vežbe u okviru kojih su protivraketni sistemi „Pancir-S1“ imali zadatak da unište bespilotne letelice koje „napadaju“ PVO sisteme S-400.

Pancir S-1. (Foto: mil.ru)

„Sistemi ‘Pancir-S1’ raketnog puka Južnog vojnog okruga, koji se nalaze na teritoriji Krimskog poluostrva, održali su vežbe pronalaženja i uništavanja vazdušnih ciljeva. Uslovni protivnik je bespilotnim letelicama napao protivvazduhoplovne raketne sisteme S-400 „Trijumf“, saopštio je načelnik odeljenja informativne bezbednosti Crnomorske flote kapetan drugog ranga Aleksej Ruljev. 

Tokom vežbi su otkriveni, identifikovani i uništen vazdušni ciljevi na velikim razdaljinama. Ciljevi, njihove karakteristike i lansiranje raketa simulirani su elektronskim putem, bez stvarnih lansiranja.

Podsetimo, u isto vreme u Crnom moru su počele međunarodne vojne vežbe Ukrajine i NATO „Morski povetarac“ („Si briz“). U vežbama će do 10. jula učestvovati 5.000 vojnika, 40 aviona i 32 broda iz 32 zemlje, uključujući Ukrajinu, SAD i zemlje članice NATO-a.

Turska razvija super brzu raketu "Lešinar" koja ima samo jedan cilj uništavanje ruskog S 400 Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA