Najnovije

PRONAĐENI OSTACI ARKANOVOG KUMČETA? Sumnja se da su ga kavčani ubili i spržili kiselinom!

Crnogorski istražitelji pronašli su pre desetak dana u podlovćenskom rejonu ostatke ljudskog skeleta i još neke tragove za koje smatraju da će, kada dobiju nalaze iz Forenzičkog centra, potvrditi sumnje da je reč o telu člana škaljarskog klana, kojem se gubi svaki trag od avgusta prošle godine, saznaje Pobjeda iz više izvora.

Željko Ražnatović. (Foto: Jutjub)

Na osnovu prikupljenih tragova, istražitelji su utvrdili da je u prikrivanju zločina učestvovalo više osoba, koje su organizovano otele žrtvu, odvele je na nepoznatu lokaciju, ubile, a onda uništile telo. Redakciji Pobjede su se u protekla četiri dana javile dve osobe, meštani tog podlovćenskog kraja, koji su primetili više policijskih vozila i na osnovu toga su zaključili da su "inspektori radili uviđaj nekog većeg slučaja".

Zvaničnih potvrda ili demantija na upite Pobjede nije bilo iz crnogorske policije. Izvori koji su želeli da ostanu anonimni, tvrde da su inspektori pronašli i tragove zapaljenih guma, kao i neke druge dokaze, pa narednih dana očekuju rezultate DNK nalaza iz Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Sumnjaju se da se radi o ostacima tela škaljarca Nikole Stanišićada kog su kako se sumnja likvidirali članovi kavačkog klana na čelu sa Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom, a zatim ga odneli na šumovito brdo i tamo spržili kiselinom.

Istraga je pokazala da Stanišić nije ubijen 1998. godine, kako se dosad mislilo, već u avgustu 2020. godine. Navodno je lažirao svoju smrt i svih ovih godina se skrivao u inostranstvu.

Pretpostavlja se da su mu u tome pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu, nekadašnjem prijatelju njegovog oca, Radoslava Stanišića, poznatijeg kao Raka Dilinger. Izvor iz crnogorskog tužilaštva navodi da je u toku potraga za ostacima Dilingerovog naslednika i da se sumnja da se tragovi nalaze na severozapadu Crne Gore u šumi na jednom brdu.

- Za zločin je osumnjičeno 14 kavčana, a kao organizator je označen Slobodan Kašćelan, njihov prvi čovek. Istraga je pokazala da su izvesno vreme pratili mlađeg Stanišića i da su posle zločina njegovo telo automobilom prevezli na brdo gde su ga navodno spržili hemijskom supstancom kako bi uklonili dokaze. Veliki broj inspektora i forenzičara radi na slučaju, a trenutno se pretražuje potez od oko 80 kilometara u tom šumovitom predelu - objašnjava izvor iz istrage.

Radoslav Stanišić, otac navodne žrtve kavčana, ubijen je hicima iz "kalašnjikova" 1997. godine ispred hotela "Mogren" u Budvi, a ubica nikada nije pronađen.

Raka Dilinger je svojevremeno pomogao Željku Ražnatoviću Arkanu da pobegne iz švedskog zatvora. Radoslav Stanišić je bio i Arkanov izaslanik na venčanju biznismena Đovanija di Stefana i Mirjane Stanić u Italiji kad ga je predstavljao kao kuma.

Mentori iz SAD žestoko izribali Kurtija! Više o tome OVDE.

Izvor: cdm.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA