Najnovije

PRIŠTINA PRIMA AMERIČKE PLAĆENIKE IZ AVGANISTANA: Osmani potvrdila

Predsednica samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani kaže da je dala saglasnost povodom zahteva za privremeno utočište Avganistanaca, dok ne bude uređena dokumentacija o imigracionim vizama u SAD.

Vjosa Osmani (Foto: Jutjub)

Ona je na Fejsbuku, povodom američkog zahteva za privremeno utočište Avganistanaca, istakla da je po tom pitanju u julu kontaktirao ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet kada mu je, kaže, bez ikakvog oklevanja i uslovljavanja, dala saglasnost za, kako je rekla, humanitarnu operaciju.

Osmani kaže da je to bio zahtev SAD da ovo pitanje ostane poverljivo iz bezbednosnih razloga i procesa evakuacije avganistanskih državljana iz Avganistana.

“Dana 16. jula, nekoliko dana nakon što smo na Kosovu, obeležili Svetski dan izbeglica, kontaktirao me američki ambasador Filip Kosnet koji je predao zahtev predsednika Bajdena i državnog sekretara Blinkena. Zahtev je bio o privremenom izbeglištvu Avganistanaca, nevinih civila, koji su sada na meti talibana, samo zato što su stali na stranu naših saveznika, na stranu mira i demokratije, na stranu ravnopravnosti i pravde”, napisala je Osmani na Fejbuku.

Navodi da je Vlada samoproglašenog Kosova, odmah nakon zahteva i rasprave o institucionalnom sporazumu, "formirala radnu grupu koja se bavi organizacionim pitanjima zajedno sa našim američkim partnerima".

Osmani kaže da niko bolje od samoproglašenog Kosova ne zna šta znači biti proteran i nasilno uklonjen sa mesta na kojem ste odrasli.

Kako je pao Kabul, pogledajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA