Najnovije

Američke specijalne pomorske snage pripremaju se za hibridni rat protiv Rusije i Kine

Američke pomorske specijalne snage započele su pripreme za neprijateljstva protiv Rusije. Ovu informaciju izneli su novinari američkih medija.

Foke (Foto: navy.mil)

Poslednjih godina intenzitet sukoba Sjedinjenih Država protiv Rusije i Kine naglo se povećao, s tim u vezi Pentagon namerava da preispita ulogu svojih pomorskih specijalnih snaga. 

Tokom protekle dve decenije, SAD su se specijalizovale za borbu protiv terorizma, ali u budućnosti se njeni zadaci mogu promeniti. 

Prema stručnjacima, američke mornaričke foke (SEAL) su već počeli da se pripremaju za rat sa Ruskom Federacijom i NR Kinom, izveštava izdanje “19FortiFive”. 

Ranije ove godine pomorske specijalne snage raspoređene su u vežbi jedne od grupa nosača američke mornarice. 

“SEAL” su pomagali u strateškom izviđanju u ovim manevrima, i bili su oči i uši američke mornarice. Sve ovo ukazuje na namere vojne komande da koristi elitne jedinice u globalnoj borbi protiv geopolitičkih protivnika.

Pretpostavlja se da će pomorske specijalne snage biti prebačene na neprijateljske obale, gde će elitni lovci američke flote izvoditi sabotaže, blokirati infrastrukturne objekte, i prikupljati obaveštajne podatke.

“Pomorske specijalne snage moraju naneti pustoš neprijateljskoj teritoriji, i na taj način političkim liderima omogućiti da diplomatski utiču na svoje protivnike”, kažu analitičari.

Na obali Rusije i Kine nalazi se priličan broj velikih gradova, vojnih i političkih centara dve zemlje. Oni bi trebali postati glavna meta američkih pomorskih specijalnih snaga.

Pentagon razume da će nivo otpora Rusije i Kine biti mnogo veći od svega, sa čime se američka vojska već ranije suočila. S tim u vezi, Pentagon traži mogućnosti za efikasnije korišćenje resursa kojima raspolaže, uključujući i specijalne snage.

Ono što je oktobar 1917. bio za carsku Rusiju, to su ovi prizori iz Kabula za SAD. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA