Najnovije

Leto uz najbolje knjige: "Pčelici" nagrade za najbolju ediciju i dečju knjigu

Kako da vaši mališani provedu leto? Najbolji prijatelj je svakako knjiga a u ponudi izdavačke kuće "Pčelica" pronaći ćete za sve uzraste po nešto. Pored toga što se mogu pohvaliti prestižnim nagradama, edukativne ali i zabavne knjige, propraćene sjajnim ilustracijama, njihov su zaštitni znak. Leto su obeležili mnogi noviteti koji će oduševiti najmlađe ali i roditelje.

Foto: Pčelica

Izdavačka kuća "Pčelica" je dobitnik čak dve nagrade na Međunarodnom sajmu knjiga „Trg od knjigeˮ, koji je u Herceg Novom održan po 19. put. Edicija Znamenite Srpkinje iz pera književnica za decu dobitnik je Nagrade za najbolju ediciju, a roman Uglješe Šajtinca "Biće jednom" proglašen je najboljom dečjom knjigom tek završenog Sajma u Herceg Novom.


Ovo nije prva nagrada za roman "Biće jednom". Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Novom Sadu ovaj Šajtinčev roman je proglašen najboljom knjigom u oblasti književnosti za decu u 2020. godini.

S druge strane, edicija Znamenite Srpkinje iz pera književnica za decu je obiman i za nacionalnu kulturu važan projekat ilustrovanih biografskih knjiga koji okuplja najznačajnije srpske književnice za decu. 

Izvor: Pravda
  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA