Najnovije

NA IVICI KATASTROFE: Rusi ušli u zonu sukoba Turaka i proameričkih snaga (VIDEO)

Ovo nije prvi put da se više od milion stanovnika provincije Hasaka suočava sa ogromnim izazovom koji ih dovodi na ivicu humanitarne katastrofe.

Rusi u Siriji (Foto: Jutjub)

U vreloj, sušnoj klimi, stanovnici Hasake sve više imaju problema sa snabdevanjem vodom. To je zbog periodičnih prekida rada crpne stanice za vodu u gradu. Selo Aluk Šarki je jedini izvor koji provinciju snabdeva pijaćom vodom.

Situaciju komplikuje činjenica da se sama stanica nalazi na teritoriji koju kontrolišu proturske oružane formacije koje Ankara koristi za borbu protiv kurdskog stanovništva.

U trenutku kada se na stanici pojave tehnički problemi, čitavo stanovništvo u regiji Hasaka počinje da ima problema sa vodom, jer turske grupe plaćenika jednostavno ne dozvoljavaju tehničarima pristup stanici.

Poslednje gašenje stanice bilo je jedno od najdužih - u kućama stanovnika pokrajine nije bilo vode više od mesec dana.

Zbog međusobnih neslaganja između Kurda i proturskih grupa, kurdski militanti prekinuli su snabdevanje električnom energijom.

Tek nakon toga, 31. jula, pumpe na stanici su ponovo počele sa radom, a stanica Aluk je počela da dobija potreban kapacitet, kada su ruske snage ušle u region.

O situaciji u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA