Najnovije

TALIBANI VEĆ POČELI DA GUBE TERITORIJE: Pokret otpora krenuo u akciju

Ministar odbrane u bivšoj administraciji Avganistana Bismila han Mohamadi rekao je da su snage otpora povratile tri područja u severoistočnoj avganistanskoj provinciji Baglan od radikalnog talibanskog pokreta.

Avganistanska vojska (Foto: RIA Novosti)

"Otpor talibanskim teroristima je moja dužnost. Područja Puli Hesar, Deh Salah i Banu u Baglanu zauzimaju lokalne snage otpora. Otpor je još živ", napisao je general na Tvitteru.

Snage otpora ubile su i ranile na desetine talibanskih militanata u borbama za povratak kontrole nad oblastima u provinciji Baglan, rekao je izvor u pokrajini za RIA Novosti.

Situacija u Avganistanu se posebno pogoršala poslednjih nedelja, kada su talibani napredovali prema većim gradovima. Mediji i izvori rekli su u nedelju da pobunjenici kontrolišu sve granične prelaze. Kasnije tog dana, militanti su rekli da su ušli u Kabul i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom. Avganistanski predsednik Ašraf Gani rekao je da je napustio zemlju "kako bi sprečio masakr". U ponedeljak uveče, portparol političke kancelarije talibana Mohamad Naim objavio je da je rat u Avganistanu završen.

Ko dolazi na Balkan sa izbeglicama iz Avganistana, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA