Najnovije

BRNABIĆ POTPISALA! Još jedan fudbaler dobio državljanstvo Srbije van redovne procedure

Još jedan sportista dobio je srpsko državljanstvo prema posebnom pravilu po kom državljanstvo može da dodeli Vlada Srbije

Ana Brnabić, iza nje Ben postiže gol protiv Kluža (foto: Pravda/Jutjub)

Fudbaler Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben i zvanično je ovog avgusta postao državljanin Srbije, budući da je obelodanjeno da je dobio naš pasoš.

Ben je srpsko državljanstvo dobio petog avgusta 2021, a ova informacija prošla je nezapaženo, sve do dan posle meča sa Klužom.

Fudbaler sa Komorskih Ostrva, koji od januara 2018. nastupa za Crvenu zvezdu, posle tri i po godine postao je Srbin po pasošu i Zvezda će time imati pravo da angažuje još jednog stranca.

Crveno-beli su na dobrom putu da se plasiraju u Ligu Evrope i peti put zaredom zaigraju u jednom od evropskih takmičenja, pa će imati prostor da se dodatno pojačaju.

Rešenje o prijemu u državljanstvo objavljeno je u Službenom glasniku šestog avgusta, a dan ranije ga je potpisala Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije.

Da podsetimo, Zvezda već dovodi jednog stranca - Ohija Omoijuanfoa. Sa njim je sve dogovoreno, ali je norveški fudbaler i ofanzivac Moldea na raspolaganju tek od januarskog prelaznog roka.

Dinamo iz Zagreba dobio poruku u Moldaviji: Kosovo je Srbija! Pogledajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA