Najnovije

TALIBANSKI ŠAMAR VOJSCI SAD: Obukli američke uniforme pa se sprdali da čuvenom fotografijom iz Drugog svetskog rata! (VIDEO)

Jedinica talibana pod nazivom bataljon Badri 313 uočena je kako patrolira Avganistanom sa opremom američke proizvodnje, a objavila je jednu fotografiju koja izgleda kao da se ruga čuvenoj fotografiji iz Drugog svetskog rata, podizanje zastave na Ivo DŽimi.

Talibani. (Foto: Tviter video)

Propagandni video zapisi objavljeni ove nedelje na kanalima povezanim sa talibanima prikazuju vojnike u malo poznatom bataljonu Badri 313 koji nose SAD i savezničko oružje i opremu za koje se čini da su ukradeni od savezničkih vojski tokom patroliranja delovima Kabula.

Na jednoj propagandnoj fotografiji vide se pripadnici Badri 313 bataljona kako postavljaju talibansku zastavu na sličan način kao šest američkih marincaca koji su podigli SAD zastavu na planini Suribači tokom bitke kod Ivo DŽime 1945, prenosi Foks NJuz.

"Ovo je tek nedavno otkriveno, je milicija, jedinica za specijalne operacije talibana koja je raspoređena ne samo u Kabulu, već i drugdje, koja je dala potpuno drugačiju sliku. Ne više samo sinovi poljoprivrednika i pastira, gomila verskih terorista, ali grupa za specijalne operacije koja se može uporediti, možda, sa najboljima na svetu ", rekao je ove sedmice Šiv Arur, viši urednik i voditelj televizijskog programa India Today.

Posebna jedinica Badri 313 razlikuje se od tipičnih talibanskih boraca po tome što više liče na SAD vojnike, sa kamuflažom, borbenim čizmama i pancirima. Oni takođe nose karabine M4 i voze oklopne Hamvi, izvestila je Sinkler Brodkasting Grup.

"S obzirom da su talibani sada na vlasti, postoje svi razlozi da se veruje da bi milicija mogla ojačati", dodao je Arur. "Očekujte da ćete u nedeljama i mesecima videti mnogo više Badrija 313."

Predsednik i osnivač Eurasia Grup, Jen Bremer, takođe je u subotu ujutro na Tviteru objavio fotografiju talibanskih boraca "sa njihovom novom američkom opremom".

Sjedinjene Američke Države su dale avganistanskim snagama procenjenih 28 milijardi dolara naoružanja između 2002. i 2017. Ali sada, "sve što nije uništeno, sada je u rukama talibana", SAD zvaničnik, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je Rojtersu.

Oduzimanje američkog naoružanja, poput naprednih aviona, služi kao propagandno oruđe, jer pobunjenici ne mogu upravljati avionom bez obuke.

Tramp napao Bajdena pa pomenuo Ruse! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA