Najnovije

NAPADNUTA TURSKA VOJSKA, IMA MRTVIH! Kurdi zadali jezive udarce zavojevačima! (VIDEO)

Oslobodilačke snage Afrina (ALF) objavile su 26. avgusta da su njeni borci izveli niz napada na tursku vojsku i njene militante na severu sirijskog Alepa između 17. i 23. avgusta. Kurdska gerilska grupa aktivna je na tom prostoru u severnom Alepu od marta 2018. godine, kada su područje Afrina okupirale turske snage.

Kurdi. (Foto: Tviter video)

U saopštenju, ALF je svoje nedavne napade opisao na sledeći način:

- Diverzantska operacija koju je sprovela jedinica Šehid Avesta 17. avgusta u selu Kurbe u Afrinu rezultirala je smrću pro-turskog komandanta, poznatog kao "Abu Dojana", zajedno sa dvojicom militanata.

- Jedan pro-turski militant je ubijen 21. avgusta, a dvojica su ranjena u diverzantskoj operaciji u naselju Ašrafija u gradu Afrin.

- Izvršene su dve operacije i pogođene turske snage 22. i 23. avgusta u selu Kafir Khuaš u blizini grada Azaza. U prvom napadu ubijena su dva militanta, a sedam ih je ranjeno, dok su tri militanta ubijena, a tri su ranjena u drugom napadu. Brojni utvrđeni položaji su uništeni.

ALF je prošle sedmice saopštio da su njegovi borci ubili pet turskih vojnika i dva militanta u nizu napada izvedenih između 14. i 19. avgusta. Tvrdnje grupe ostaju bez potvrde.

Kurdska grupa pojačala je napade u poslednje dve nedelje. Ovi napadi bi možda trebalo da su odgovor na nedavne udare turskih bespilotnih letelica na severnu i severoistočnu Siriju.

Asadove snage pokrenule osvetničke udare na Tafas! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA