Najnovije

ERDOGAN PONIŽAVA SOPSTVENI NAROD: Humanitarnu pomoć daje kao da hrani stoku (FOTO/VIDEO)

Turski predsednik Redžep Tajiip Erdogan našao se u apsurdnoj situaciji zbog čudne humanitarne akcije tokom posete regionu Marmaris, koji je stradao od velikih šumskih požara.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Predsedništvo Turske)

Nakon što je održao govor pred narodom i obećao pomoć države, turski predsednik je počeo da baca kese čaja na okupljeni narod pravo sa govornice. Nešto kasnije pojavio se video snimak na kojem je Erdogan takođe lično bacao čaj na prolaznike, dok se vozio se gradom s povorkom.

Ova "distribucija humanitarne pomoći" izazvala je snažne kritike na društvenim mrežama i optužbe na račun vlasti u nedostatku razumevanja stvarnih potreba žrtava. Internet je pun mimova sa Erdoganom i čajem.

„Zato što imamo ČAJ. Hvala Redžepu Tajiipu Erdoganu što nam je bacio čaj na glavu u ovoj vrlo kritičnoj situaciji. Sve što nam treba je ČAJ i on to zna”, napisala je korisnica Mert Juksel.

Erdogan je takođe prikazan kao dobra vila, svemoćna, leti u vazduhu i baca šoljice čaja na zemlju.

Turski političari takođe su oštro osudili postupke šefa države.

„Dok je zemlja gorela, Erdogan je građanima bacao čaj. I onaj koji je bacao i oni koji su ga pokupili treba da bude sramota", rekao je Engin Ozkoč, zamenik predsednika Republikanske narodne partije.

NJega su, pak, podržali predsednik stranke DEVA Ali Babadžan, poslanik Afion Ujsal i mnogi drugi, koji su situaciju opisali jednom rečju - "sramota".

Kuda Amerikancima ne preporučuju da putuju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA