Najnovije

TENZIJE RASTU: Milo želi da padne krv na Cetinju!

Biću na Cetinju, ako ne promene mesto ustoličenja, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović i tim rečima tenzije u vezi s rukopoloženjem mitropolita Joanikije dodatno pojačao do nivoa da se sada postavlja pitanje da li će se toga dana desiti sukobi u Crnoj Gori.

Đukanović i Joanikije (Foto: Jutjub)

Prema rečima tamošnjih političara, Đukanovićeva najava je pokazala da upravo on stoji iza grupa koje su protiv Srpske pravoslavne crkve te da je, da bi spasao sopstveno propadanje, spreman da Crnu Goru uvede u sukobe.

Vladislav Dajković, politički aktivista iz Crne Gore, poručuje da je problem u novoj vlasti koja nema petlju da uhapsi Mila.
 
- Đukanović je ovom izjavom konačno priznao da on stoji iza organizacije svih komitskih protesta, pa samim tim i protesta povodom ustoličenja mitropolita na Cetinju. Ipak, nije problem u njemu, već u ljudima iz nove vlasti koji nemaju petlju da krenu u proces skidanja imuniteta i hapšenja Mila Đukanovića zbog podrivanja ustavnog poretka i nasilnog rušenja vlasti. Pitanje za Zdravka i Dritana: Šta čekate? - poručio je Dajković.

Najavom da će 5. septembra doći na Cetinje ako tamo bude ustoličenje mitropolita Joanikija, Milo Đukanović je potvrdio ono što Demokratski front govori prethodnih meseci, a to je da iza akcija tzv. komita i ekstremističkih grupa protiv SPC u Crnoj Gori stoji lično Milo Đukanović, izjavio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

Prema njegovim rečima, normalna je odluka da se ustoličenje obavi u Cetinjskom manastiru, gde se ustoličio 41 mitropolit.

- Manastir je vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske, kao što je i čitavo Cetinjsko polje još od vremena Ivana Crnojevića vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske. Sada neko ko je podstanar na tom zemljištu, ko je došao na tuđe, želi da domaćina iseli iz njegove kuće i da se on useli na mesto koje mu ne pripada - rekao je Mandić.

Odgovarajući na pitanju zašto su ovolike tenzije u Crnoj Gori pred ustoličenje mitropolita Joanikija, on je ocenio da je Đukanović ovaj svečani čin, koji je unutrašnja stvar crkve, prepoznao kao dobru priliku da sve ispolitizuje i iskoristi za sebe.

Upitan šta očekujete od 5. septembra na Cetinju, odgovorio je da će ako policija odradi svoj posao kako treba, sve proteći bez problema. Ukazao je, međutim, da u crnogorskoj policiji postoji paralelni lanac komandovanja

- Da li će u jednom momentu paralelni lanac komandovanja, na čijem je čelu Milo Đukanović, a izvođač radova Veselin Veljović, uticati na policiju da ne ispuni ustavne i zakonske obaveze, to tek treba da vidimo - rekao je Mandić.

Milačić: U sukobe isključivo gura druge

Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini, ističe da je Đukanović očigledno nakon gubitka vlasti potpuno pogubio politički kompas, pa sada preti da će doći na Cetinje uprkos sopstvenoj tvrdnji da se ustoličenju Joanikija daje preveliki značaj.

- Iako se radi o osobi koja je očigledno u svađi sa samom sobom, Prava Crna Gora poziva sve građane Crne Gore na mir kada to već nije kadar da učini njen nedostojni predsednik, kome je to i Ustavna obaveza, uz poruku da ne brinu zbog dolaska Đukanovića na Cetinje, jer se radi o osobi koja je decenijski prepoznata da u sukobe isključivo gura druge, našu braću, kumove, prijatelje, dok joj je za to lične hrabrosti oduvek manjkalo - kazao je on.

Pogledajte OVDE top listu najnovijih "igračaka" koje Putin ima u svom arsenalu.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA