Najnovije

AJATOLASI IZ SARAJEVA UDARILI NA REPUBLIKU SRPSKU! Traže od Šmita da smeni Dodika!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik DŽaferović pozvao je danas visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika kako bi se, kako kaže, odblokirao rad kolektivnog šefa države.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

DŽaferović je nakon današnje sednice Predsedništva BiH, kojoj je prisustvovao Dodik, rekao da je srpski član Predsedništva protiv svih tačaka, a da su na dnevnom redu bile uglavnom one vezane za spoljnu politiku i bezbednost.

- Nismo usvojili ni jednu odluku. Većina tačaka dnevnog reda su se odnosile na spoljnu politiku, tu je gospodin Dodik glasao protiv, one idu u drugi krug glasanja. Za tačke koje se tiču bezbednosti potreban je konsenzus - rekao je DŽaferović novinarima u Sarajevu, preneli su sarajevski mediji.

On je rekao da očekuje reakciju međunarodne zajednice budući da se, kako kaže, radi o blokadi.

- Radi se o očiglednoj blokadi Predsedništva. Nismo mogli imenovati ambasadore, dati agremane ambasadorima drugih zemalja. Radi se, osim blokade i o svojevrsnoj zloupotrebi”, rekao je DŽaferović i dodao:

- Očekujem od visokog predstavnika da pomogne BiH da profunkcioniše, uključujući i smenu (Dodika) - zaključio je DŽaferović.

Krivokapić ne želi da prisustvuje ustoličenju Joanikija, iako se predstavlja kao vernik! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA