Najnovije

DELFINI RAZNELI SVETSKE ŠAMPIONE! Vaterpolisti Srbije srušili moćnu Italiju i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara!

Sjajan dan za srpski sport! Posle košarkašica i odbojkašica i vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Delfini razneli svetske šampione (Foto: printskrin)

Vaterpolo reprezentacija Srbije izborila je plasman među četiri najbolje ekipe na olimpijskom turniru, pošto je u četvrtfinalu savladala aktuelnog svetskog šampiona - selekciju Italije rezultatom 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Srbija će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Španije, koja je ranije danas bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država (12:8).

Aktuelne olimpijske šampione su do pobede protiv svetskih prvaka vodili Filip Filipović sa tri i Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Andrija Prlainović sa po dva gola. U timu Italije najbolji je bio Nikolas Prešuti sa dva postignuta gola.

Srbija je plasman u polufinale najavila već posle prve četvrtine koju je dobila sa 5:2. Mrežu Italije je u tom periodu dva puta pogodio Rašović, pogađali su i Filipović, Mandić i Dedović, a dodatno samopouzdanje Srbiji je dala i odbrana sa čak tri igrača manje.

Blistao je na ovom meču golman naše reprezentacije Branislav Mitrović, koji je imao 71 odsto odbranjenih šuteva (15/21).

Reprezentacija Srbije je posle dva vezana gola Prlainovića otišla na veliki odmor sa velikih 9:3 i do kraja utakmice je držala pod kontrolom dešavanja u bazenu i nije dozvolila Italiji da se vrati u meč.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA