Najnovije

"DUBOKO SMO ŠOKIRANI, IZGUBILI SMO DRUGA" Lavrov izrazio saučešće povodom smrti Lazanskog, bolne reči šefa ruske diplomatije!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

Sergej Lavrov, Miroslav Lazanski i Vladimir Putin. (Foto: kremlin.ru)

- Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog - napisao je Lavrov.

- Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbili i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019.godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.

Šta Rusija i Kina treba da objasne Americi? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA