Najnovije

Ne smemo zaboraviti ni žrtve ni zločince

Koalicija NADA (POKS-DSS i 19 udruženja građana) ističe da Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve, niti one koji su pre 26 godina u strašnom zločinu vojnih snaga Hrvatske i NATO-a u akciji "Oluja" počinili najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Žika Gojković (Foto: POKS)

"Zbrisan je jedan narod, uništeni su njegovi tragovi, sravnjena sa zemljom svedočanstva, poput onih u Glini i Jasenovcu, o genocidu koji su Srbi u Hrvatskoj preživeli u decenijama pre. Uvod u zločin je nekoliko dana ranije, na Brionima, učinio Franjo Tuđman, rekavši da u vojnoj operaciji, uz naklonost SAD, Srbi u Hrvatskoj moraju nestati. Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve, niti one koji su zločin počinili" istakao je predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

"Postavlja se pitanje za Evropsku uniju i NATO da li su ikada preispitali sopstvenu ulogu i odgovornost za etničko čišćenje Srba? Da li su ikada sa Hrvatskom, kao njihovom članicom, pokrenuli pitanje brutalnog kršenja prava srpskog naroda iz Hrvatske? Da li su ikada zahtevali da prestane stvaranje atmosfere u kojoj se Srbi ugrožavaju? Nažalost, odgovor je negativan, njih patnje Srba ne bole, zbog čega Srbija ima još veću odgovornost da ta pitanja postavlja, a žrtve i zločince, nikada ne zaboravi", rekao je predsednik POKS Žika Gojković. 

Koaliciju Nacionalno demokratska alternativa (NADA) čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 pokreta, udruženja i grupa građana.

SNS koristi godišnjicu "Oluje" za miting, tera ljude da prisustvuju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA