Najnovije

STEJT DEPARTMENT ODMAH REAGOVAO: Oštro osuđuju najnoviji raketni napad, poslata jasna poruka Libanu i Izraelu

SAD osuđuju raketne napade na Izrael koji su izvele oružane grupe sa teritorije Libana, saopštio je danas Stejt Department. Istovremeno, saopšteno je da će SAD nastaviti da sarađuju i sa izraelskom i sa libanskom stranom kako bi se smanjile napetosti u tom regionu, preneo je Rojters.

Izrael. (Foto: Jutjub)

- Mi apsolutno osuđujemo raketne napade oružanih grupa baziranih u Libanu, a koji su izvedeni na Izrael - rekao je novinarima portparol Stejt Departmenta Ned Prajs.

Tri rakete ispaljene su ranije danas iz Libana na izraelsku teritoriju i vojska je uzvratila, saopštila je izraelska vojska. Nema, međutim, informacija o šteti ili mogućim žrtvama, prenosi agencija AP. Saopštenje izraelske vojske je usledilo nakon što su se na severu Izraela oglasile sirene koje upozoravaju na mogući raketni napad iz Libana.

Dve rakete pale su unutar izraelske teritorije, saopštila je vojska i dodala da je artiljerijskom vatrom uzvratila Libanu. TV kanal "Kanal 12" je izvestio da je jedna raketa eksplodirala na otvorenom prostoru, a drugu je presreo izraelski odbrambeni sistem, poznat kao "Gvozdena kupola".

Amerika spremila 100 miliona dolara za stranu zemlju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA