Najnovije

KINEZI ODUŠEVLJENI "SUDNJIM DANOM": Ruski avion će sprečiti veliku katastrofu

Nova generacija ruskih aviona, uključujući letelice "Sudnjeg dana", potrebna je kako bi se sprečile katastrofalne posledice povezane sa pretnjom sajber-napada, piše kineski portal "Pejper".

Ruski avion. (Foto: Jutjub)

U članku se navodi da su se pojavom hipersoničnih raketa, elektromagnetnog impulsnog oružja i sajber-oružja naglo povećali zahtevi za bezbednost sistema za upravljanje nuklearnim snagama. Najnovije nuklearno oružje postaje sve osetljivije na sajber-napade, ističe portal.

- Garancije nuklearnog obuzdavanja direktno zavise od efikasnosti sistema za upravljanje nuklearnim snagama da se odupru hakerskim napadima - objasnio je novinar "Pejpera". U članku su izdvojene i neke performanse ruskog vazdušnog komandnog punkta.

Domet leta novih aviona "Sudnjeg dana", kako su zapadni mediji nazvali te letelice, udvostručiće se u poređenju sa prethodnikom. Takođe će moći da vrše dopunu goriva u vazduhu.

Vazdušni komandni punkt i njegova unutrašnja oprema imaće zaštitu od radijacije i drugih štetnih faktora nuklearne eksplozije u uslovima nuklearnog rata.

Rusija radi na novom tipu aviona "Sudnjeg dana", koji uzima u obzir pojavu modernih sredstava veze i obrade informacija, uključujući one iz kosmosa. Razlog je, kako ističu ruski eksperti, činjenica da dok god ima nuklearnog oružja, nisu zaustavljene kazaljke na satu "Sudnjeg dana".

Ovako je gvozdena kupola presrela rakete iz Libana! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA