Najnovije

BLINKEN: SAD čuvaju suverenitet Ukrajine od ruske agresije

Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da su SAD zainteresovane za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine od ''ruske agresije koja traje''.

Entoni Blinken (Foto: Jutjub)

Blinkenovu izjavu nakon sastanka državnog sekretara sa ministrom inostranih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom i šefom Kancelarije (administracije) predsednika Ukrajine Andrejem Jermakom, koji borave u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, navodi pres služba američke vlade.

"Državni sekretar i njegove ukrajinske kolege takođe su razgovarali o mogućnostima produbljivanja saradnje između Ukrajine i SAD tokom planirane posete predsednika Vladimira Zelenskog u Vašingtonu 30. avgusta", saopštio je Stejt department.

Oksana Markarova, ambasadorka Ukrajine u SAD, pojasnila je da, posle sastanaka održanih 5. i 6. avgusta, strane "ulaze u kućni deo" priprema za sastanak predsednika.

„Prema rečima ministra (Kuleba - prim. red.), sada ćemo imati tri nedelje„ '’tihe diplomatije“, kada ćemo zajedno sa našim američkim partnerima raditi na sprovođenju dogovorenih konkretnih planova za sastanak lidera Ukrajine i SAD. Ulazimo u kućni deo radi pripreme posete broj jedan”, napisala je Markarova na svojoj stranici na društvenoj mreži.

Kakve tajne Roskosmosa je otkrio Rogozin, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA