Najnovije

TERORISTI POSTAVILI LAŽNI KONTROLNI PUNKT PA ZAPUCALI NA CIVILE: Oteto 11 ljudi, troje jedva spasilo živu glavu, nisu hteli da stanu!

Teroristi ID-a su postavili lažni kontrolni punkt na severu Iraka i tom prilikom su oteli 11 ljudi. Oni su postavili lažni kontrolni punkt između severne iračke provincije Ninive i provincije Erbil u iračkom Kurdistanu.

DŽihadisti ID. (Foto: Jutjub)

U kratkom saopštenju, Generalna direkcija za borbu protiv terorizma u regionu iračkog Kurdistana je saopštila da su lažni kontrolni punkt teroristi postavili u blizini sela Kandar, na putu koji vodi do grada Makhmur u Erbilu. Ismael Hamad, zvaničnik Kurdistanske demokratske partije u Makhmuru, podelio je više detalja o incidentu sa kurdskim medijima.

- Grupa ID, koju je činilo šest pripadnika, postavila je kontrolni punkt u blizini sela Kendal  i počela je da zaustavlja sve koji su tu prolazili. Borci ID-a prvo su pucali na vozilo koje je prešlo kontrolni punkt bez zaustavljanja. Kao rezultat toga, troje Kurda iz okruga Makhmour teško su povređena - rekao je Hamad.

- Militanti ID-a potom su oteli 11 građana, neki od njih su stanovnici Makhmoura, a dvojica su Arapi - dodao je Hamad.

Sudbina otetih još uvek je nepoznata. ID do sada nije dao nikakvu izjavu o odvažnoj terorističkoj operaciji. U poslednjih nekoliko meseci ID je pojačao napade duž administrativnih granica između Ninive i Kurdistana. Snage bezbednosti nisu prisutne u regionu zbog neslaganja između Bagdada i vlade autonomnog iračkog Kurdistana.

Teroristička grupa će verovatno nastaviti da koristi bezbednosni vakuum na severu Iraka. Bagdad i vlada regiona Kurdistan treba da se izkoordinišu kako bi se suočili sa ovom opasnom pretnjom.

Britanski "tajfuni" presreli ruske avione iznad Severnog mora! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA