Najnovije

PONOS SRBIJE: Vaterpolisti odbranili olimpijsko zlato

Vaterpolisti Srbije su olimpijski šampioni! "Delfini“ su u finalu bili bolji od Grčke rezultatom 10:13 (3:6, 4:2, 2:2, 1:3).

Vaterpolisti (Foto: Tviter)

Grčka je povela, ali su sa dva pogotka Pijetlovića i Filipovića srpski vaterpolisti stigli do prednosti.

Potom je viđena situacija koja je specifična za ove Olimpijske igre, shodno tome da video tehnologija nije korišćena u vaterpolu na ovaj način.

Nakon jednog napada Grka srpski golman je odbranio udarac, lopta je potom krenula ka njegovom golu, ali je on brzo reagovao i uspeo je da je zaustavi još jednom. U narednom napadu Rašović je postigao gol za 3:1. Ili ipak ne...

Sudije su pregledale situaciju, ustanovile da je lopta ipak završila u golu pre nego što je golman Srbije uspeo da je uhvati, te je Grcima priznat pogodak, a Srbiji je isti oduzet. Rezultat je bio 2:2.

Srbija je potom odgovorila sa serijom od tri gola, da bi četvrtinu okončala prednošću od 6:3.

U drugoj deonici ekipa Dejana Savića nije stizala do pogodaka sa podjednakom lakoćom, što se odnosi i na one napade u kojima Srbija imala igrača više.

Na drugoj strani, Grčka je svoje prilike realizovala, a njeni igrači su uspevali da pogode i neke podosta teške udarce. U finišu druge četvrtine, kao posledica ovoga, rezultat je bio 7:7.

Međutim, Srbija je na poluvreme ipak otišla sa prednošću, jer je Prlainovićev lep pogodak bilo poslednje što je viđeno u prvih 16 minuta.

Velika borba viđena je u trećoj četvrtini takođe, Grčka je ponovo stigla do izjednačenja, kao i nekoliko prilika da povede, ali je Branislav Mitrović bio izvrstan na golu Srbije, a gol Prlainovića iznova je vratio prednost Srbiji. Rezultat u trećoj četvrtini je bio 2:2, ali je ukupna prednost Srbije iznosila 10:9.

Poslednja deonica je imala sličnu dinamiku, ali sa jednom razlikom – Grčka je izjednačila, ali je Srbija napravila seriju od tri gola bez odgovora suparnika.

Do kraja nije bilo golova i Srbija je stigla do drugog uzastopnog olimpijskog zlata.

Po tri gola postigli su Mandić, Jakšić i Prlainović, dok su najefikasniji u Grčkoj bili Vlahopulos, Funtulis i Skumpakis, svi sa po dva pogotka.

Kako su Delfini razneli svetskog šampiona, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA