Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA UTVRĐUJE NOVE POLOŽAJE: Narodna milicija LNR uzvratila vatru

Kijevske snage bezbednosti opremaju položaje u rejonu naselja Trjohizbenka u blizini linije kontakta u Donbasu, rekao je novinarima Ivan Filiponenko, portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike.

LNR (Ilustracija: NM LNR)

„Beležimo neprijateljski inženjerski rad na prvoj liniji odbrane. U rejonu naselja Trjohizbenka, vojnici 34. bataljona 57. brigade izvode inženjerijske poslove za opremanje novih položaja“, rekao je Filiponenko.

On je rekao da su kijevske bezbednosne snage pucale na teritoriju LNR dva puta u toku dana.

Oružane snage Ukrajine pucale su na naselja Zolotoje-5 i Golubovskoje, koja su pod kontrolom LNR, iz bacača granata, mitraljeza velikog kalibra i lakog naoružanja.

“Vođene uputstvima šefa republike i paragrafom „E“ dodatnih mera za jačanje i kontrolu prekida vatre, naše jedinice su otvorile uzvratnu vatru iz naoružanja, što nije zabranjeno sporazumima iz Minska, zaustavljajući neprijateljske vatrene aktivnosti sa mesta sa kojeg je granatirano dolazi “, dodao je predstavnik Ministarstva odbrane LNR.

Filiponenko je rekao da je u zoni odgovornosti 24. brigade Oružanih snaga Ukrajine zabeleženo raspoređivanje oklopnih transportera BTR-70 u blizini stambenog naselja u selu Zolotoje.

O pucnjavi na belorusko-litvanskoj granici pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA