Najnovije

KAD ZAGRMI ČETVRTA DIVIZIJA: Vojska gomila tešku "konjicu" pred vratima Dare! (VIDEO)

Osmog avgusta Sirijska arapska armija (SAA) rasporedila je dodatno pojačanje u južnoj provinciji Dara, gde tenzije nastavljaju da rastu.

Sirijska vojska. (Foto: Tviter video)

Pojačanje je raspoređeno u blizini južnog dela grada Dara, poznatog i kao Dara al-Balad, gde su bivši pobunjenici zauzeli stav protiv vlasti, kao i u gradu Busra al-Harir na istoku provincije.

Video snimci koje su podelili sirijski opozicioni aktivisti otkrili su da je među pojačanjem bilo na stotine vojnika i nekoliko borbenih tenkova.

Rano ujutru, SAA se sukobila sa bivšim pobunjenicima u Dara al-Baladu. Vojska je granatirala to područje minobacačima. Međutim, nisu prijavljeni ljudski niti materijalni gubici.

Nedavno su se pregovori između sirijskih vlasti i lidera Dara al-Balada suočili sa brojnim zastojima. Rusija je uložila ogromne napore da mirno reši krizu u provinciji. Ipak, lokalni lideri i dalje odbijaju da se povinuju zahtevima vlasti.

Sirijske vlasti žele da proteraju više od stotinu traženih naoružanih ljudi iz Dara al-Balada, kao i da rasporede nekoliko jedinica SAA u tom području.

Trenutni stav lidera Dara al-Balada mogao bi na kraju prisiliti SAA da pokrene potpunu vojnu operaciju u toj oblasti. Ovo bi bio najgori scenario. Obe strane će pretrpeti gubitke.

Stejt department usvojio odluku, Moskva žestoko reagovala! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA