Najnovije

MASUDOVI BORCI SE NE DAJU! TALIBANI PRIZNALI: "Velike žrtve na obe strane u sukobu sa Pokretom otpora u Pandžširu" (FOTO/VIDEO)

Talibani priznaju "velike žrtve" na obe strane u sukobima sa Pokretom otpora u Pandžširu. Talibani su u sredu priznali da je bilo žrtava sa obe strane tokom sukoba sa Pokretom otpora Ahmada Masuda u provinciji Pandžšir.

Pokret otpora u Pandžširu. (Foto: Jutjub)

Talibane su "napali oni koji su se odlučili da pruže otpor u Pandžširu", rekao je Anamula Samangani, član talibanskog odbora za kulturu, dodajući: "Napad je naišao na reakciju talibanskih boraca, što je rezultiralo teškim gubicima obe strane."

Avganistanska novinska kuća "Tolo News" izvestila je da su u utorak uveče počeli teški sukobi između talibana i pokreta otpora i da lokalno stanovništvo napušta svoje domove. Zvaničnik talibana Amir Kan Motaki rekao je da su razgovori sa "otporom" prekinuti i da nisu dali rezultate.

U međuvremenu, portparol Pokreta otpora Ahmada Masud, Fahim Dašti, rekao je da su talibani napali iz tri pravca u poslednje dve noći, ali bez ikakvog napretka.

- Više od deset talibana je ubijeno, a više od sedam ranjeno - saopštio je "Tolo News".

Nakon što su talibani 15. avgusta preuzeli kontrolu nad Avganistanom, provincija Pandžšir na severoistoku zemlje ostala je neosvojeno područje.

Postalo je uporište otpora, mobilisano pod komandom Ahmada Masuda, 32-godišnjeg sina ubijenog vođe Ahmada Šaha Masuda, koji se zarekao da će se odupreti talibanima. Talibani su pre dve sedmice objavili da se stotine njihovih boraca kreće prema Pandžširu da preotmu provinciju.

Bajden u seriji loših rezultata! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA