Najnovije

KO NE APLAUDIRA VUČIĆU, DOBIJA SANKCIJE: SNS prinudno skuplja ljude za otvaranje fabrike

Gradski odbor Pokret za Preokret Kraljevo, izražava punu zabrinutost zbog informacija, koje nam stižu od radnika fabrike Leoni, da rukovodstvo fabrike, po naredbi lokalnog SNS-a, sprema sankcije za one koji sutra ne budu na otvaranju fabrike i koji nisu spremni da aplaudiraju Aleksandru Vučiću.

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

- Zaposlenima, koji u proseku primaju 38.000 dinara, kao stimulacija za dolazak u nedelju se nudi 4.000 dinara, što je u velikoj nesrazmeri na redovna primanja. NJihova redovna dnevnica, kada u fabrici nije Aleksandar Vučić, ne prelazi 1.600 dinara. Nedolazak, nasuprot stimulaciji, nosi sa sobom, kako im se nagoveštava, neizvesnost za njihov radni položaj, čak i za one koji imaju važne porodične obaveze.

Iako neradni dan zaposleni su dobili naredbu da budu na poslu mada tog dana nema potrebe za vanrednim radnim aktivnostima i jedini cilj je slikanje u stranačke svrhe. Na taj način zaposleni u Leoniju postaju statisti u Vučićevoj predizbornoj kampanji. Zabrinjavajuće je da kompanija Leoni dopušta da se njen prostor koristi za političku propagandu, kroz kršenje prava radnika.

Skandalozno je da pod obećanim finansijskim poklonima, odnosno sankcijama, primoravaju radnike da aplaudiraju čoveku koji je suspendovao demokratiju i građanske slobode u Srbiji. Skandalozna je i činjenica da radnici neće moći da planiraju nedelju kao neradan dan, da provedu sa svojim porodicama - navode iz Pokreta za preokret Kraljevo.

Snimak sa ekološkog protesta pogledajte OVDE.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA