Najnovije

TERORISTI OTKRILI: Postojao je i alternativni plan za 11. septembar

Teroristi koji su organizovali napad na NJujork 11. septembra 2001. razvili su alternativne planove za napad. NJih je u emisiji ruskog kanala NTV naveo direktor Centra za politička istraživanja i konsalting, bivši zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Fjodorov.

11. septembar (Foto: jutjub)

Fjodorov je rekao da se jednom sreo sa čovekom koji je "delimično umešan" u teroristički napad koji se dogodio u NJujorku. Saznao je da je napad planirala Al Kaida godinu dana unapred i da razmatra različite opcije. Prva opcija je istovremena eksplozija na svim stanicama metroa, druga je eksplozija "prljave bombe" na Menhetnu, uređaja sa radioaktivnim materijalom. Za otprilike 5-6 meseci, teroristi su došli do zaključka da bi najefikasniji način bio korišćenje aviona.

Ranije je politikolog Sergej Markov razotkrio glavne mitove o terorističkom napadu 11. septembra, posebno verzije onih koji za incident okrivljuju SAG, koje su navodno iskoristile insceniranu eksploziju kao izgovor za invaziju na Avganistan. Dakle, pristalice teorija zavere iznele su verziju da su video zapisi katastrofe montirani. Međutim, avione su primetili ne samo potencijalni kamermani, već i prolaznici. Stručnjak je naglasio da, uzimajući u obzir sve posebnosti američke birokratske mašine, ne bi bilo moguće sakriti tajnu ove veličine.

Pre dvadeset godina, teroristi su oteli četiri civilna aviona. Dva su poslata na kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u NJujorku, jedan na Pentagon, a poslednji je pao u polje. Skoro tri hiljade ljudi je poginulo, više od šest hiljada je povređeno.

Naš ekskluzivni materijal o 11. septembru možete pročitati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA