Najnovije

DODIK SOLI RANU KOMŠIĆU: Još uvek nije preboleo slom Mila Đukanovića!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da drugi bošnjački član Željko Komšić nije krio razočarenje rezultatima izbora u Crnoj Gori 30. avgusta i da slom režima crnogorskog predsednika Mila Đukanovića nije još preboleo.

Milorad Dodik (Foto: Predsedništvo Srbije)

Dodik je istakao da ne zna kako bi drugačije shvatio Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu koju Milo Đukanović, a onda i njegov sarajevski advokat Komšić vide kao krivca za gubitak vlasti DPS.

- Komšiću na primer nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna, koja se desila u Crnoj Gori rezultat diskiriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i verskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom verskom zajednicom u državi - istakao je Dodik u izjavi Srni upitan da prokomentariše izjavu Komšića da Dodik, kako kaže, uzima aktivno učeće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju celog regiona.

Dodik je rekao da je "indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, najpre od Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića.

- Sve liči na negde dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći - naglasio je Dodik.

Dodik je konstatovao da su izjave poput ove Komšićeve ili Izetbegovićeve od pre neki dan prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pri tom dobar međuverski dijalog koji postoji u BiH.

- Zanimljivo je da su SPC napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, bar ima kakvo takvo opravdanje, ali hrvatski član Predsedništva, kako se Komšić predstavlja, teško - naglasio je Dodik.

Kako je Milan Knežević razmontirao Đukanovića, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti/SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA