Najnovije

NOVI DOKAZI PROTIV HRVATSKE: Preživeli logoraši otkrivaju istinu (VIDEO)

Eksluzivno na jutjub kanalu HelmKast, logoraši koji su preživeli Jasenovac svedoče o stvarnom broju žrtava, dematuju najnovije izdajničke špekulacije i pokušaj umanjenja broja stradalih Srba. „Ustaše su me odvele u Jasenovac kada sam imao samo šest godina, gledao sam kako bajonetom ubijaju majku, a potom njenu bebu bacaju u vis i dočekju je na bajonet“ priča Slavko Milanović,preživeli logoraš.

Novak Dukić (Foto: Jutjub)

Moderna hrvatska država uz podršku Evropske unije, sprovodi genocid nad Srbima, dok je Oluja samo nastavak onoga što je započeo Ante Pavelić 1941. godine. Razlika između NDH i Republike Hrvatske je u tome što je hrvatske zločine tada podržavao Treći rajh, dok zločine iz Oluje i Bljeska podržava moderna Nemačka i veliki broj zemalja Evropske unije kao i NATO. Ne smemo zaboraviti da je zločinačka akcija Oluja započela napadom NATO avijacije ne položaje Krajiških Srba. Potsećamo tadašnji predsednik Hrvatske Franjo Tuđman, oglasio se izjavom: „...da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu.“ Većina Srba u Hrvatskoj zaista je i nestala. Ipak zločini Republike Hrvatske nisu završeni okončanjem „Oluje“  U toj državi redovno prebijaju srpske turiste, srpske vaterpoliste tuku sve dok se ne izjasne kao Crnogorci, a da bi svi ti zločini mogli da se opravdaju i zaborave Hrvati su osmislili strategiju nametanja rasprave o broju Srba ubijenih u Jasenovcu.  Hrvatski zvaničnici negiraju dokaze međunarodnih naučnika iz te obalsti i istorijske činjenice, tvrde da je u Jasenovcu ubijeno mnogo manje Srba, srpske dece i žena, na način: „Eto ako smo ih ubili osamdesetak hiljada, to nije tako strašno kao da smo ih ubili sedamsto hiljada...“  Cilj te retorike je jasan, propagiranjem da je broj stvarno ubijenih Srba u Jasenovcu manji nego jeste, započinje se rasprava o broju i utišava se priča o zločinima iz Oluje, Bljeska, akcije Orkan. Zataškava se priča o zločinima u splitskoj Lori. Otvara se prostor za zataškavanje genocida koji je nad Srbima sproveo Tuđman odnosno moderna Republika Hrvatska uz stihove „danke dojčland.“ Stihovi Tomsona u takvoj atmosferi ovog primitivca  promovišu u najiskrenijeg Hrvata. On ne negira genocid on peva: „Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih Mesara.“ NJegovi saveznici iz beogradskog kruga dvojke ne pevaju zajedno sa ustašama, oni iz Beograda preduzimaju akcije koje se mogu opisati kao: Negiranje masovnosti zločina nad Srpskim narodom u Jasenovcu...
„Na osnovu američkih arhiva, objavljena je publikacija u Americi pod naslovom "Genocide in Croatia" (Genocid u Hrvatskoj) u kojoj je navedeno da je ubijeno 750.000 Srba, 60.000 Jevreja. Kada je to predočeno predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Franklin Delano Ruzveltu, marta 1943. godine, izjavio je: "Hrvate treba staviti pod tutorstvo...", piše sajt jasenovac.in.rs.

Kao odgovor na hrvatsko zataškavanje genocida, redakcija Helm Kasta, je pozvala u goste decu koja su preživela Jasenovac. Tokom emisije Tema K9 oni su svedočili o ustaškim zločinima, i javnosti su prezentovani novi dokazi o genocidu nad Srbima u Hrvatskoj. 

„Ustaše su me odvele u Jasenovac kada sam imao samo šest godina, gledao sam kako bajonetom ubijaju majku, a potom njenu bebu bacaju u vis i dočekju je na bajonet“ priča Slavko Milanović,preživeli logoraš. 

Novak Dukić koga su u Jasenovac sa majkom ustaše odvele nakon ofanzive na Kozaru, govorio je u drugom delu emisije, a sve dokaze koje su prezentovali možete pogledati na video snimku ispod ovog teksta.

O apelu Srbima u Hrvatskoj pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA