Najnovije

TRAMP 11. SEPTEMBRA: Sada je moja zgrada najviša na Menhetnu!

Ovako je tadašnji građevinski magnat, a danas bivši predsednik Amerike, 11. septembra 2001. po podne prokomentarisao teroristički napad.

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Video-snimak prve reakcije Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD, na teroristički napad na Ameriku postao je ponovo viralan na 20. godišnjicu tragedije u kojoj je ubijeno gotovo 3.000 ljudi! NJujorški milijarder je pre 20 godina bio građevinski magnat i jedan od najpoznatijih žitelja Velike jabuke.

Bez empatije

Tog utorka po podne, dok se dim na Menhetnu još nije razišao, a Amerika i svet još bili u šoku posle rušenja kula bliznakinja Svetskog trgovinskog centra, novinari TV stanice WWOR iz NJu DŽerzija pozvali su Trampa za komentar.

- Donalde, imate jednu od zgrada u finansijskoj četvrti. Da li ste pretrpeli oštećenje, šta se dogodilo tamo,- upitao ga je analitičar Alan Markus.

Trampov odgovor je bio sve samo ne prikladan u tom trenutku.

- Moja zgrada u 40. ulici je bila druga najviša na donjem Menhetnu. Najviša je bila Svetski trgovinski centar. Sada je moja zgrada najviša na Menhetnu - rekao je Tramp.

- Nedavno sam razgovarao sa svojim zaposlenima, iako je zgrada sedam ili osam blokova dalje od Svetskog trgovinskog centra, ispred se nalazi otpad, cigle, kamenje, malter i čelik visok pola metra - nastavio je on.

Video-snimak Trampove reakcije na dan kada se obeležava 20. godišnjica napada šerovao je na društvenim mrežama Ron Filipkovski, bivši federalni tužilac.

Pregledan je više od 250.000 puta. Snimak je bio u žiži pažnje javnosti tokom predizborne kampanje 2016. godine. Trampova reakcija bez empatije i prepuna egoizma nije iznenadila mnoge.

Menadžer

- Donald je jednostavno bio Donald. On je menadžer svog prezimena, čak i tog dana - rekao je analitičar Alan Markus, koji je inače Trampov prijatelj.

Međutim, Trampova tvrdnja da je sad njegova zgrada najviša na Menhetnu nije istinita. Kako prenosi NJuzvik, posle rušenja STC najviša zgrada bila je ona koja se nalazi u ulici Pajn broj 70 i nešto više od osam metara je viša od Trampovog tornja koji ima četiri sprata više.

Ovo je jedina tema o kojoj se neće razgovarati na sastanku Putina i Zelenskog! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA