Najnovije

UPOZORENJE STEJT DEPARTMENTA: Ne prepuručuju putovanje u Srbiju svojim državljanima

Stejt department izdao je upozorenje za američke državljane da ne putuju u Srbiju, Albaniju, Avganistan, Beliz, Litvaniju i još četiri destinacije zbog situacije sa kovidom-19, prenosi Glas Amerike.

Američki pasoš (Foto: Pixabay)

Isto upozorenje objavili su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti. Države za koje je izdato upozorenje spadaju u zemlje četvrtog stepena u kojima je zabeležena značajna rasprostranjenost kovida-19, a među njima su i Grenada, Sent Kits i Nevis, Slovenija i Mauricijus.

U dokumentu Stejt departmenta ističe se da je rizik od zaraze i razvoja ozbiljnijih simptoma niži ukoliko je osoba potpuno vakcinisana nekom od vakcina koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove. Centri za kontrolu bolesti i zaraza izdali su upozorenje četvrtog nivoa za devet destinacija, navodeći da treba da izbegavaju putovanja u te zemlje.

Sredinom avgusta, Stejt department objavio preporuku za državljane SAD da zbog kovida-19 ne putuju u Crnu Goru. U okviru izmenjenih preporuka za međunarodna putovanja, koje Stejt department redovno izdaje na osnovu zdravstvenih i bezbednosnih uslova u zemljama širom sveta, nivo upozorenja za Crnu Goru je sa trećeg podignut na maksimalni, četvrti nivo. Upozorenje najvišeg nivoa za Crnu Goru je zbog širenja koronavirusa bilo izdato i sredinom februara.

Dokaze da predsedniku nije dobro pogledajte OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA