Najnovije

AMBASADORKE SAD I VELIKE BRITANIJE POZVALE NA RUŠENJE MILA: Označile ga kao kriminalca i ekstremistu

Ambasadorke SAD i Velike Britanije jasno označile lidera crnogorske opozicije Mila Đukanovića kao ekstremistu i pozvale na hitnu borbu sa organizovanim kriminalom!

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Nakon svih septembarskih dešavanja koja su ugrozila mir i stabilnost ukupnih prilika u Crnoj Gori, američka ambasadorka DŽudi Rajzing Rajnke i britanska ambasadorka Karen Medoks su u zajedničkom tekstu pozvale političke aktere na smirivanje tenzija.

Centralno mesto njihovog obraćanja jeste poruka Vladi da neodložno krene u obračun sa korupcijom, kriminalom, te podstakne hitne reforme i promene u metastaziranom pravosuđu.

”Pozivamo crnogorsku vladu da se fokusira na postizanje napretka u oblastima koje će ubrzati pristupanje zemlje EU i doprineti stabilnosti i prosperitetu svakog njenog građanina. Oblasti koje zahtevaju pažnju i delovanje dobro su poznate: jačanje vladavine prava, suočavanje s organizovanim kriminalom i borba protiv ukorenjene korupcije”, poručile su ambasadorke, a zatim dodale da su ”nedavni događaji jasno stavili do znanja da je Crnoj Gori hitno potrebno snažno, nezavisno, nepristrasno pravosuđe, koje bi osiguralo da oni koji krše zakon odgovaraju, bez obzira na njihove veze.”

Milo Đukanović je posle dešavanja na Cetinju i pokušaja puča 4/5 septembra ogolio sebe i predstavio se i međunarodnoj javnosti kao čovek ekstremne politike, kao destabilizirajući faktor i u Crnoj Gori, a i šire u regionu.

Uvereni smo da će nova, rekonstruisana Vlada ubrzo krenuti u neodložan reformski proces u svim oblastima, te konačno ući u krupan posao demontaže 30-godišnjeg DPS sistema nepotizma, pljačke, korupcije i organizovanog kriminala.

O sramnoj odluci koja je doneta na Cetinju pročitajte OVDE.

Izvor: Borba

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA