Najnovije

ĐILAS: Sve je velika farsa, napuštamo pregovore sa vlastima i EU!

Dragan Đilas, lider SSP, rekao je danas za N1 da neće dalje učestvovati u pregovorima između vlasti i opozicije o izbornim uslovima a uz posredovanje EU parlamentaraca.

Dragan Đilas. (Foto: Jutjub)

- SSP neće učestvovati u nastavku današnje sesije dijaloga. Sporazum koji su dali ervopski posrednici ocenili smo kao neprihvatljiv. Tražili smo da sporazum koji je potpisalo šest organizacija bude danas na agendi. Sve ovo što se dešava je jedna velika farsa. SNS koja je učestvovala u izradi tog dokumenta preko svog predstavnika Dejana Đurđevića sve vreme govori o idealnim izbornim uslovima, najbolji u našoj istoriji i da nema potreba da se išta menja - kaže Dragan Đilas.

Danas je, inače, počela poslednja runda pregovora vlasti i opozicije.

Đilas je naveo da po njima je RTS javni servis, opozicija ima prisustvo kakvo treba da ima, privatni mediji su profesionalni…

- On isu prihvatili učešće u ovome iz formalnog razloga, a isto tako formalno vode zemlju ka EU. Naš predlog nije prihvaćen. SNS ne prihvata ni ono što smo mi predložili, ni ono što su predložili evroparlamentarci. Imajući sve to u vidu mi smo doneli odluku da u tome ne učestvujemo ni danas ni sutra i da ne zamajavamo ovaj narod i ne podgrejavamo očekivanja da će Srbija koja je u dubokoj krizi i da će se izvući iz krize - izjavio je Đilas.

On je rekao da će SSP i njeni partnmeri poslati njihov predlog sporazuma za koji su spremni da uvrste primedbe ostalih opozicionih organizacija poslati poslaničkim klubovima u EP.

- Svesni smo da kroz ovaj dijalog do onoga što mi želimo nećemo doći. Zbog toga u ovome dalje nećemo učestvovati - naveo je Đilas.

Upitan da li to znači da neće učestvovati na izborima, on je rekao da to sa izborima u ovom trenutku nema nikakve veze.

- Mi u ovom trenutku govorimo o pokušaju da dođemo do fer, slobodnih i poštenih izbora, što je očigledno na ovaj način nemoguće - izjavio je Đilas.

- Mi ćemo naš stav o svemu što nas čeka u narednih šest meseci doneti u dogovoru sa našim partnerima iz DS, PSG i PzP. Svako će dati stav u ime svoje stranke - dodao je on.

Vučić preko Severine napao patrijarha Porfirija jer je izdao njega i Mila u CG! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA