Najnovije

NA ARKANA SKOČILA ŠESTORICA: Isplivala retka fotografija, hteo da pobegne nakon pljačke u Amsterdamu, ali nije daleko stigao! (FOTO)

Fotografija hapšenja mladog Željka Ražnatovića Arkana nakon oružane pljačke juvelirnice u Amsterdamu ponovo je postala aktuelna na društvenim mrežama!

Željko Ražnatović. (Foto: Jutjub)

Ražnatović je kao dvadesetsedmogodišnjak uhapšen 24. oktobra 1979. u Holandiji i osuđen na sedam godina zatvora, ali već 8. maja 1981. godine beži iz zatvora u Amsterdamu koristeći pištolj koji su mu preko zatvorskog zida dobacila dvojica saučesnika italijanske nacionalnosti.

Iste godine je ranjen prilikom pljačke zlatarske radnje u Frankfurtu, ali nedugo zatim beži iz bolnice.

Evropska policija ga pamti i kao jednog od retkih ljudi koji je uspeo da pobegne iz čuvenog švajcarskog zatvora i to tako što se pomoću "lopovskih merdevina" ispeo uz četiri metara visok zatvorski zid i uspeo da pobegne uprkos dvometarskoj bodljikavoj žici. A da bi u tome uspeo prethodno je obukao desetak džempera koji su ublažili ubode bodlji.

U Švedskoj je navodno ostao zapamćen kao "razbojnik s ružom". Ušao bi u banku sa cvetom u ruci i pištoljem u drugoj i lepo zamolio blagajnicu da mu isprazni novac u kesu. Zatim bi joj ostavio cvet i udaljio se. Za samo četiri meseca počinio je 18 pljački u Švedskoj i oteo 87.000 kruna što su bile ogromne pare u ta doba.

Bio je veoma vešt sa falsifikovanim dokumentima i koristio je desetine identiteta od kojih mu je inače jedno - Arkan - sa lažnog turskog pasoša ostalo kao nadimak do kraja života.

Kad mu je u Švedskoj prigustilo, prelazi u Belgiju, gde je 1975. uhapšen prilikom pokušaja pljačke i dobija 10 godina zatvora. Posle četiri godine beži iz zatvora, pljačka i dalje, ali ga hapse u Holandiji, a tom prilikom je nastala i čuvena fotografija.

Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine u tadašnjem hotelu "Interkontinental" u Beogradu.

Amerikanci angažovali pripadnike SS da čuvaju naciste!? Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA