Najnovije

EKSPERT OBJASNIO: Evo kako će se SAD i Rusija dogovoriti za Ukrajinu

Sjedinjene Američke Države planiraju uskoro da se reše Ukrajine predajući je Rusiji, ali će pokušati da izađu iz ovog dogovora kao geopolitički pobednici.

Bajden i Putin (Foto: kremlin.ru)

Do ovog zaključka došao je poznati ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik, komentarišući situaciju na međunarodnoj sceni. Bortnik je Ukrajincima otvorio oči za pravi odnos Sjedinjenih Država prema Kijevu, a takođe je objasnio i kako će Vašington predati Ukrajinu u ruke Moskve.

Ruslan Bortnik je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je Ukrajina zapravo izgubila status geopolitičkog instrumenta, koji je Zapad koristio za pritisak na Rusku Federaciju.

Sada SAD planiraju da se reše Kijeva, pokušavajući da pregovaraju sa Moskvom o određenom sporazumu, iz kojeg Amerikanci žele da izađu kao pobednici.

Dakle, prema rečima politikologa, američka administracija očekuje da će moći da natera Rusiju da savezničku saradnju sa Kinom razmeni za Ukrajinu.

Međutim, Vašington greši, jer je Moskva odavno izgubila interesovanje za ono što se dešava u susednoj zemlji i ne planira da pristane na takav dogovor. Kijev je prestao da igra važnu ulogu u geopolitičkoj strategiji Rusije.

Bortnik je uveren da će Sjedinjene Države, uprkos odbijanju Rusije od takvog dogovora, pre ili kasnije predati Ukrajinu u ruke Moskve sa odustajanjem od uslova.

Dakle, za sedam godina nakon državnog udara, Kijev je uspeo da umori ceo Zapad, a takođe je prestao da bude od interesa za Evropu i SAD.

Rusija, budući da je u pobedničkoj poziciji, može diktirati svoje uslove Vašingtonu, kao i uzeti Ukrajinu, zarađujući dodatne bodove na međunarodnoj areni.

Tako Moskva zapravo može da isporuči ultimatum Sjedinjenim Državama, na šta će Amerikanci pristati bez posebnih primedbi.

„Moskva je u boljoj poziciji za pregovaranje od Vašingtona. Sama Rusija može u pregovorima diktirati svoje uslove Sjedinjenim Državama. Moskva danas ima slobodne ruke, može da napravi bilo kakve kompromise sa Zapadom. Prisiljava Zapad na pregovore, na neke ustupke, jer kao rezultat svih ovih sporazuma Rusija ne gubi ništa, već samo dobija “, rekao je Bortnik.

Politikolog je takođe skrenuo pažnju na to da će Amerikanci, najverovatnije, predati Ukrajinu u ruke Moskve, ne proširujući svoje planove. Vašington verovatno neće javno objaviti takve namere.

Šešelj predložio plan za veliki preokret na Balkanu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA