Najnovije

BAJDEN ''ODUVAO'' MILA: Đukanović uzalud spremio 15 miliona evra za susret sa američkim predsednikom

U Crnoj Gori se privodi kraju istraga o tome ko, kako i zašto je izazvao nemire na Cetinju i pokušao da spreči ustoličenje mitropolita SPC. Istovremeno, ispituje se i informacija o višemilionskoj sumi dolara koja je uplaćena kako bi se izlobirao susret Mila Đukanovića i DŽoa Bajdena.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

Kako nezvanično saznaje portal IN4S, Đukanović je izdvojio oko 15 miliona dolara, da bi omogućio susret, odnosno sastanak sa američkim predsednikom.

Prema informacijama portala IN4S u celu „akciju“ bile su uključene i angažovane razne logističke kuće, međutim do tog sastanka ipak nije došlo.

Posmatrano diplomatski, Đukanovićev postupak smatra se skandalom, pa samim tim i narušavanjem ugleda Crne Gore.

Đukanović je tri decenije vladao na tenzijama i projektovanim nesigurnostima. Međutim, jedino što mu je trenutno preostalo je da plaši Evropu i Ameriku takozvanom velikom Srbijom, „srpskim svetom“, i ruskim uticajem koji se navodno širi.

Napade na Srbiju i SPC ovog puta Đukanović je otpočeo preko hrvatskog Jutarnjeg lista. U intervjuu je koristio krajnje neprimerenu terminologiju sa elemetima etničke i verske mržnje. „Sloboda govora“ koju je sebi nikada do sada nije dozvolio nijedan evropski šef države.

S druge strane, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, na poziv američkog predsednika DŽoa Bajdena, učestvovao je na globalnom onlajn samitu posvećenom borbi protiv KOVID-a, na marginama Generalne skupštine UN.

Samit je bio prilika da se potvrde globalni napori od strane multilateralnih, nacionalnih i globalnih fondova i njihova nepodeljena spremnost da pruže finasijsku, ekspertsku i tehničku podršku u cilju okončanja pandemije KOVID-19.

Krivokapić je u video poruci, u ime Vlade Crne Gore, zahvalio Bajdenu na pravovremenoj, globalnoj inicijativi SAD-a usmjerenoj na okončanje pandemije.

Šta zapravo Kurti želi na severu KiM, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA