Najnovije

JEZIVI PLAN PRIŠTINE, SPREMNI SU NA SVE: Tablice su laž, Kurti hoće sever!

Upad specijalnih jedinica ROSU na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak koristi Prištini kao paravan za trajno zauzimanje severa Kosova i Metohije.

Kurti (Foto: Jutjub)

Poznato je da se među naoružanim policijskim specijalcima nalaze i pripadnici tzv. kosovskih bezbednosnih snaga koji su se stacionirali na punktu pored magistrale koji vodi ka Lešku i Leposaviću. Naoružani puškama, mitraljezima, snajperima i drugim oružjem, oni žele da se duže zadrže na ovom području, a onda kasnije da u potpunosti proteraju srpsko stanovništvo.

Namera Prištine otkrivena je u utorak u podne, kada je na rancu jednog naoružanog specijalca koji je nosio uniformu ROSU primećen logo tzv. kosovskih bezbednosnih snaga. Upravo taj detalj je otkrio prave namere Aljbina Kurtija koji je juče Beogradu postavio novi ultimatum.

- Takse treba da ukinu i Beograd i Priština. Kada to Beograd učini, i mi ćemo ih ukinuti - rekao je Kurti, koji nije propustio priliku da napadne predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekavši „da mu odgovara napeta situacija“. On je srpski narod pozvao da uklone blokade sa puta.

On je ovom izjavom, takođe, otkrio da mu je cilj da ukloni srpski narod s magistralnog puta kako bi lakše zauzeo sever Kosova i Metohije, odnosno četiri srpske opštine, i tamo stacionirao oružane snage lažne države. Ovo je primetio i predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun, koji je rekao da je Priština ovu krizu napravila s idejom da svoje naoružane pripadnike duže zadrži na severu pokrajine i administrativnim prelazima.

- Oni su tamo rasporedili znatne specijalne snage i treba proveriti informaciju da li se među njima nalaze i pripadnici tzv. kosovskih bezbednosnih snaga. To ne bi smelo da se desi bez saglasnosti Kfora i srpskog rukovodstva na severu - rekao je on.

I dok Kurti u Prištini smišlja detalje plana potpunog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije, srpski narod je već tri dana na nišanu albanskih snajperista. Oni se na svakih nekoliko sati smenjuju na brdima i stenama pored magistrale.

- Ne bojimo se ni njihovih specijalaca, a ni vojske. Tu smo gde smo bili i pre deset godina kada smo protestovali. I danas smo dostojanstveni kao i tada - rekla je LJiljana Đeljošević.

Napali Srbina na Brnjaku

Naoružani pripadnici ROSU u sredu su napali jednog vozača srpske nacionalnosti koji je sedeo u svom automobilu na Brnjaku.

Oni su od njega zatražili da skine srpske registarske oznake, a kada je on to odbio da učini, ROSU specijalci su otvorili vrata i pokušali na silu da ga izvuku iz vozila.

Veći incident sprečili su pripadnici Kfora koji su bili na tom prelazu. Oni su prišlu specijalcima ROSU i od njih zatražili da ostave na miru srpskog vozača.

Kamionima zabranjen prilaz na administrativnim prelazima na severu Kosmeta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA