Najnovije

Histeričnim lelekom i farsom na KiM, Vučić otpočeo obračun sa Rusijom

"Na osnovu člana 43. stav 3. Zakona o Vladi, Vlada donosi zaključak br.06-8907/2012: 6. Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, biće omogućeno slobodno korišćenje ličnih dokumenata, registrarskih tablica, saobraćajnih dozvola i ostalih dokumenata izdatih od strane nadležnih organa Republike Srbije. 7. Režim iz tačke 5 i 6 ovog Zaključka biće na snazi do postizanja konačnih dogovora iz oblasti ovog sporazuma. 8. Ukoliko dođe do kršenja postignutog dogovora, Vlada će suspendovati dalje sprovođenje ovog sporazuma". Potpisao predsednik Vlade, Ivica Dačić, 6. decembra 2012.

Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Davor Kalajžić

Najnovija kriza na severu AP KiM izbila je u trenutku kad su separatističke policijske i žandarmerijske snage krenule da sprovedu odluku o ukidanju korišćenja registracionih tablica koje izdaje Republika Srbija za vozila svojih stanovnika gradova na AP KiM, a u konkretnom slučaju to se odnosi na tablice KM, LE i ZV.

Separatistička i srpska strana pozivaju se na dva ista sporazuma, onom iz 2011, i „Vučićevom“ iz 2016., koji predviđaju po petogodičnji moratorijum na implementaciju dogovorenog, sa mogućnošću produženja, ili jednostranog raskida istog, što su separatisti iskoristili za svoju najnoviju akciju.

Histerični lelek i ultra propaganda Aleksandra Vučića samo su dimna zavesa za galopirajuću izdaju. Iz sve većeg broja foto i video zapisa koji pristižu sa terena, vidi se samo jedno – opušteni separatistički policajci i žandarmi redovno se menjaju i obavaljaju svoj „posao“ uz svesrdnu podršku i asistenciju članova Vučićeve „Srpske liste“. To je normalno i očekivano, jer su svi oni položili pisanu i usmenu zakletvu na čuvanje „zakonskog, teritorijalnog i ustavnog poretka Kosove“, pa se ponašaju shodno tome i direktivama koje primaju sa Andrićevog venca.

Bez mandata i bilo kakvih zakonodavnih ovlašćenja, Aleksandar Vučić samovoljno je prigrabio „nadležnost“ da vodi „dijalog Beograda i Prištine“. „Beograd“ i „Priština“ su eufemizmi za pravo stanje stvari, a to su pregovori između samoproglašene države Kosovo i Republike Srbije.

„Beograd“ i „Priština“, do sada nikada se nisu sastali, jer „Zakon o glavnom gradu Beogradu“ precizno navodi uslove pod kojim neko može zastupati grad. Dakle, osim što je krivičnim delima rušenja teritorijalne celovitosti i ustavnog poretka te samovlašća, oba u produženom trajanju, Aleksandar Vučić i njegova „ekipa“ su u produženom krivičnom delu lažnog predstavljanja.

Kako iz gore navedenog dokumenta vidimo, Vlada Republike Srbije donela je Zaključak kojim je praktično suspendovala sporazum iz 2011. Formalno-pravno, to je bila obavezujuća odluka za Vladinu kancelariju za KiM, koja od tog trenutka više nije mogla da sa separatističkom stranom pregovara van ovih novih zadatih parametara.

U sveopštem državnom rasulu nadležnosti i kompetencija, uz narastajuće samovlašće koje prelazi u otvorenu diktaturu, Aleksandar Vučić ne samo da je srušio Vladin Zaključak, već je demolirao i Rezoluciju UN 1244 koja ne predviđa nikakvu „Prištinu“, već na lokalnom i međunarodnom nivou uvodi pravno obavezujuće termine „Kosovo*“, ili „UNMIK-Kosovo“.

Vučić je posle decembra 2012. nastavio da pregovara sa „Prištinom“, bez obavezujućeg prisustva UNMIK-a, sklopivši „Briselski“ i „Vašingtonski“ sporazum, kojim je počinio najteža krivična dela koja će ga odvesti u doživotni zatvor.

Najnovija „kriza“ sa registarskim oznakama na severu KiM, samo je još jedna u nizu koordiniranih predstava za srpsku javnost, kojom treba što pre zatrpati aferu „Belivuk“, koja je srce kriminalnih radnji sektopartije i bratomafije.

Potezi Aleksandra Vučića na urušavanju međunarodnog prava, veoma su uznemirili prijateljsku Rusku Federaciju. U pokušaju da ostane na vlasti po svaku cenu uprkos svim nepojmljivim aferama, pored galopirajuće izdaje kojom kupuje naklonost zapadnih gazda, Vučić umesto dosadašnjeg hibridnog rata, počinje agresivno da se obračunava sa Ruskom Federacijom.

Najnoviji primer sa Šmitom posebno je iritantan, pa je izazvao odgovarajuću kontra reakciju. Iz Rusije stiže ideja kako izvršiti mirnu i u skladu sa Ustavom tranziciju izdajničko-kriminalne vlasti u Srbiji.

Na delu opozicije, a pre svega na DS, NS i SSP, je istorijska odgovornost da svojim promišljenim i koordiniranim političkim potezima zaustavi dalje sektopartijsko divljanje i cepanje Srbije.

Bruka na Brnjaku, ROSU nisu dale ni svešteniku na opelo, pretili puškama. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA