Najnovije

DIPLOMATSKI TRUJUMF VAGNEROVE GRUPE: Dobili su odobrenje za lov na teroriste

Vlasti u afričkom Maliju obratile su se ruskoj privatnoj vojnoj kompaniji Vagner za borbu protiv terorista. Ovo je danas saopštio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Vagnerovci (Foto: Jutjub)

"Oni su se obratili privatnoj vojnoj kompaniji iz Rusije u vezi s činjenicom da, kako ja razumem, Francuska želi da značajno smanji svoj vojni kontingent, koji je tamo bio i trebalo je, kako su svi razumeli, da se bori protiv terorista", rekao je on novinarima danas u okviru učešća u Generalnoj skupštini UN.

Prema rečima ruskog ministra, francuska vojska "nije uspela, a teroristi tamo i dalje vode igru".

"S obzirom da su vlasti Malija ocenile vlastite sposobnosti kao nedovoljne bez spoljne podrške i kako se spoljna podrška smanjuje od onih koji su obećali da će pomoći u iskorenjivanju terorizma, obratili su se privatnoj ruskoj vojnoj kompaniji", rekao je Lavrov.

"Ova aktivnost se sprovodi na pravnoj osnovi i tiče se odnosa između zemlje domaćina, ovo je legitimna vlada, koju svi priznaju kao legitimnu i prelaznu strukturu, i onih koji nude usluge preko stranih stručnjaka", rekao je šef ruske diplomatije.

Stručnjaci su već primetili da se, zapravo, govori o priznanju ruske privatne vojne kompanije na diplomatskom nivou.

„Ovo je zaista važno. U stvari, ovo je prvo priznanje ruske privatne vojne kompanije na zvaničnom diplomatskom nivou. Drugovi, operateri plaćenici, ovaj dan možete da dodate u kalendar kao datum svog profesionalnog praznika“, napominju autori popularnog vojno-političkog Telegram kanala '’Major i general'’.

O situaciji u Donbasu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA