Najnovije

ŽESTOK NAPAD NA DNR: Žrtve na obe strane, uništena ukrajinska pozicija

Tokom proteklog dana, ukrajinske snage bezbednosti tri puta su pucale na teritoriju Donjecke Narodne Republike. Kao rezultat granatiranja, poginuo je vojnik DNR. Ovo je danas saopštio zamenik načelnika Upave Narodne milicije DNR Eduard Basurin.

DNR (Foto: RIA Novosti)

„Žao nam je što vas moramo obavestiti da je jedan od naših branilaca poginuo u podlom neprijateljskom granatiranju. Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog", rekao je Basurin.

Predstavnik ministarstva odbrane DNR je naglasio da su zbog granatiranja sa strane kijevske vojske vojnici Narodne milicije DNR bili prinuđeni da uzvrate vatru na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

„Kao rezultat prisilne uzvratne vatre, neprijateljsko vatreno mesto je uništeno iz oružja koje nije zabranjeno sporazumima iz Minska. Prema preliminarnim podacima, neprijateljski gubici iznosili su jednog mrtvog i dva ranjena“, dodao je Basurin.

Ostali detalji nisu otkriveni.

Jedinice ukrajinske vojske u poslednja 24 sata prekršile su prekid vatre na liniji kontakta sa DNR. Područja sela Vasiljevka (smer Donjecka), sela Pantelejmonovka (smer Gorlovke) i sela Sahanka (smer Mariupolja) bila su pod vatrom oružanih snaga Ukrajine.

Zašto Erdogan kupuje ruski S-400 umesto američkog Patriota, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA