Najnovije

DODIK OŠTRO REAGOVAO! Vratiti se izvornom Dejtonu: Ovo ovako je tiha smrt!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da treba da razgovara sa predsednikom Parlamenta Srpske o posebnoj sednici na kojoj bi se odbacilo sve što je uradio visoki predstavnik bilo kada i kako bi se vratili izvornom Dejtonskom sporazumu.

Milorad Dodik. (Foto: Jutjub)

Ponovio je da Savet bezbednosti UN nije imenovao visokog predstavnika, kao i da Republika Srpska ne prihvata nametanja, prenosi RTRS.

"To je tiha smrt, mi se borimo protiv toga, borimo se da Republika Srpska ima svoj status", rekao je Dodik i ocenio da su u Ustavnom sudu BiH proizveli praksu da Srpskoj otimaju sve i smatraju da je to ustavno.

On je zapitao šta s onim odredbama Ustava da sve što nije izričito dato BiH pripada entitetima.

"Nigde ne piše da je njima dato zemljište, kao i zašto Ustavni sud nije poništio zabranu raspolaganja državnom imovinom Republike Srpske koju je napisao Pedi Ešdaun", ističe Dodik.

Dodik kaže da saglasnost Republike Srpske, koju je dala za vojsku, treba povući i u roku od šest mjeseci formirati svoju vojsku.

"Ako oni ne žele da na taj način živimo u BiH, u skladu sa Ustavom i Dejtonom, onda treba da se proglasimo nezavinsnom zemljom šta god ko mislio. Ovo ovako je tiha smrt", poručio je Dodik.

Lovci na teroriste postali lak plen, kaplaru nije bilo spasa, pogođen je snajperom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA