Najnovije

DRAMA NA SEVERU KiM SE NASTAVLJA: Albanija pozvala Srbiju da hitno povuče oružane snage upućene na Jarinje i Brnjak!

Ministarstvo spoljnih poslova Albanije pozvalo je danas Srbiju da "povuče oružane snage" upućene na administrativne prelaze sa KiM i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije.

Vojska Srbije. (Foto: Jutjub)

U saopštenju za javnost se navodi da je Albanija "posebno zabrinuta" zbog raspoređivanja srpskih oružanih snaga i vojnih aviona koji lete blizu i iznad vazdušnog prostora KiM jer to "podstiče pojedince na izazivanje nemira i nasilja".

- Takvi akti su u suprotnosti sa međunarodnim sporazumima koji imaju za cilj da osiguraju red i stabilnost. Pozivamo Srbiju da povuče oružane snage i da radi na hitnoj deeskalaciji situacije. Pozivamo sve aktere da pokažu suzdržanost i odmah pređu na dijalog, koji je jedini način da se krene napred i reše otvorena pitanja u duhu saradnje, kojoj je Albanija nepovratno posvećena u svojim bilateralnim i multilateralnim naporima - poručuju iz albanskog ministarstva.

Dodaje se da će Albanija kao saveznik u NATO i odgovorna članica Ujedinjenih nacija učiniti sve što je u njenoj moći da podrži sve napore da se situacija odmah deeskalira i vrati dijalogu.

Lovci na teroriste postali lak plen, kaplaru nije bilo spasa, pogođen je snajperom! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA