Najnovije

UBIJENO VIŠE OD 50 FRANCUSKIH VOJNIKA! Lovci na teroriste postali lak plen, kaplaru nije bilo spasa, pogođen je snajperom!

Ministarstvo odbrane Francuske saopštilo je da su militanti ubili francuskog vojnika u Maliju. Poginuli pripadnik službe identifikovan je kao kaplar Makime Blasko iz Sedmog bataljona Chasseurs Alpins, elitnih brdsko-pešadijskih snaga francuske vojske.

Francuska vojska. (Foto: Jutjub)

U saopštenju, Ministarstvo oružanih snaga je navelo da je Balsco bio u delu jedinice raspoređene u šumovitom području blizu granice Malija sa Burkina Fasom u misiji da uđe u trag osumnjičenoj militantnoj grupi koju je ranije uočio dron.

Balsko je ubijen kada su militanti napali jedinicu iz neposredne blizine. Na njega je pucao snajperista. Prema saopštenju ministarstva, naoružani napadač koji je pucao u Blasca je ubijen. Francuska je izgubila više od 50 pripadnika vojske u Maliju od pokretanja operacije Barkhane za borbu protiv terorističkih grupa u regionu Sahel 2014. godine.

U julu je predsednik Emanuel Makron najavio da će operacija Barkhane biti okončana u prvom kvartalu 2022. godine. Jedno od najnovijih dostignuća francuske operacije protiv terorizma bilo je ubistvo Adnana Abu Valida al-Sahravija, vođe ISIS-a u Sahari. Vođa terorista ubijen je u avgustu prošle godine u malijskoj šumi Dangalous usled udara drona.

Ukrajina ima dva predsednika! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA