Najnovije

VAKCINA ZA BAJDENA: Američki predsednik primio treću dozu!

Američki predsednik DŽo Bajden primio je treću dozu vakcine protiv kovida-19, u nadi da će dati snažan primer Amerikancima da prihvate dodatnu dozu, dok neki od njih još nisu dobili ni prvu.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

U SAD je prošle nedelje odobreno davanje treće doze Fajzerove vakcine svim osobama starijim od 65 godina, onima koje su zbog posla jače izložene virusu i za osobe između 18 i 64 godine s faktorima rizika za razvoj ozbiljnijeg oblika bolesti.

Bajden, koji ima 78 godina, primio je prvu dozu 21. decembra prošle godine, a drugu 11. januara, što je uživo prenošeno na televiziji kako bi podstaklo stanovništvo na vakcinisanje.

Danas je najavio da će i njegova supruga DŽil uskoro primiti dodatnu dozu.

Oko 60 miliona Amerikanaca ima pravo na treću dozu vakcine, s tim da od druge mora proći najmanje šest meseci.

Primajući injekciju, Bajden je odbacio kritike da bi SAD trebalo da daju više vakcina siromašnijim zemljama pre nego što počnu s davanjem treće doze u svojoj zemlji. „Mi ćemo učiniti što treba“, rekao je.

Američka agencija za hranu i lekove (FDA) još nije razmotrila zahtev Moderne za „buster“ dozom, a DŽonson i DŽonson još nije ni aplicirao.

Stručnjaci nastavljaju da promovišu vakcinisanje dok regionalna žarišta bolesti širom SAD nastavljaju da opterećuju zdravstveni sistem koji bi mogao dodatno da bude narušen zbog iscrpljenosti lekara i medicinskih sestara ili zbog osoblja koje odbija da se vakciniše.

Popis stanovništva u Severnoj Makedoniji! Više o tome OVDE.

Izvor: Hina

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA