Najnovije

Cilj velikog inkvizitora: povlačenje gotovog novca! Ovo je gore od nacizma!

Gost na tv „Helmkast“ u emisii „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je Tomislav Kresović,novinar i publicista.

Tomislav Kresović (Foto: Jutjub)

Govoreći o nebivaloj svetskoj fuziji kapitala,moći i kolonijalnog potčinjavanja Kresović kaže:“Mi se danas faktički nalazimo u svetu koji je još 1900 godine opisao ruski pisac Solovjev u svom delu „O antihristu“. On je tada najavio stvaranje svetske vlade,svetske crkve i svetske moći.

Jedan od ključnih momenata u ostvarenju cilja sveobuhvatne moći je povlačenje gotovog novca iz opticaja. Jer papirni novac još uvek daje slobodu,ali kada se pređe potpuno na virtuelni novac onda sa njim nestaje i ostatak slobode. Čovekova imovina kao i sam čovek postaje deo virtuelnog transhumanističkog sveta. Mi u njemu faktički već živimo“

Apostrofirajući savremene procese gubljenja privatnosti i kreiranja društva nadzora Kresović upozorava:„ Sve što se beleži na fejsbuku,instagramu,jutjubu ostaje tamo trajno. Sve informacije o nama,našim sklonostima,navikama i interesovanjima se ukrštaju beleže i arhiviraju. To je ogromna baza podataka. Onda se ti podaci podvrgavaju specijalnim algoritmima koji prave psiholško potrošački profil ličnosti. Pored toga u naše mobilne uređaje ubacuju se algoritmi koji su klasični prisluškivači građana.

I ne samo to. Ludilo sa društvom nadzora ide dotle da je sada glavna težnja da se „pročitaju“ ljudske misli putem specijalnih algoritama koji prate ljudski pogled, širenje i sužavanje zenica oka,koji prate i analizirau neverbalnu komunikaciju i ljudski glas.

To, dakle nije više fantastika,to je sada tehnika.“

Milo priziva krv na Cetinju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Helm Kast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA