Najnovije

VUČIĆ JE IDEOLOŠKI, POLITIČKI BLIZANAC ĐUKANOVIĆA: Šarović podneo krivičnu prijavu

Pokret "LJubav, vera, nada" podnela je danas tužilaštvu krivičnu prijavu protiv grupe javnih ličnosti jer su, kako je naveo, svojim nedavnim Apelom Evropskoj uniji i SAD "zapravo zatražili da se spreči jedan redovan, svečan čin ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u manastiru Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Cetinju".

Nemanja Šarović (Foto: Jutjub)

Predsednik Pokreta Nemanja Šarović izjavio je da je time počinjeno krivično delo izazivanje verske i nacionalne netrpeljivosti i mržnje, jer ustavi i Srbije i Crne Gore garantuju slobodnu verskom izražavanja, navodeći da su među potpisnicima Latinka Perović, Sonja Biserko, Nikola Samardžić.

"Ja niti ih mrzim niti me ovi nazovi intelektualci zanimaju, ali ne mogu da ćutim da neko na ovako prizeman, brutalan način lažima napada SPC i srpski narod", rekao je Šarović, napominjući da se u apelu iznose formulacije kao što je "mračni ciljevi velikosrpske politike koja je rezultirala genocidom, etničkim čišćenjem i najtežim ratnim zločinima u Evropi nakon Drugog svetskog rata".

Kako je još rekao Šarović, crnogorski predsednik Milo Đukanović je dao sebi za pravo da odredjuje gde treba da se ustoliči mitropolit Joanikije iako se mitropoliti SPC vekovima ustoličuju na Cetinju, kao i da je "tako nešto nezamislivo u civilizovanom svetu".

"Zamislite da neko u Srbiji kaže da u Bajrakli džamiji ne može da se služi verski obred, ceo svet bi skočio protiv tog divljaštva, jer predstavlja kršenje osnovnih ljudski i verskih prava. Na žalost mi smo izgleda toliko navikli na satanizaciju srpskog naroda da tako nešto prolazi nezapaženo", rekao je Šarović.

Navodeći da podneta krivična prijava predstavlja i proveru da li tužilaštvo postupa u skladu sa zakonom, on je istakao da je predsednik države Aleksandar Vučić "lažni pariota".

"Vučić je ideološki, politički blizanac Đukanovića. Što god da uradi Đukanović, koji je najavio da će biti na čelu protesta na Cetinju, a organizuje se protivno Ustavu i zakonu, nikada nećete čuti jednu jedinu reč kritike od Vučića. Zato što je Đukanović učestvovao u njegovom dolaženju na vlast, finansirao ga i za Vučića je veoma nezgodan svedok", rekao je Šarović.

Šta nagoveštava haos na Cetinju, saznajte OVDE.

Izvor: Direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA