Najnovije

ŠEŠELJ UPOZORAVA: To bi izazvalo oružani sukob

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je crnu listu koju je napravio Memorijalni centar Srebrenica-Potočari.

Šešelj (Foto: Jutjub)

- Oni su tamo nabrojali nekoliko ljudi koji su u medijima u Republici Srpskoj negirali da se u Srebrenici desio genocid. Ovog puta moje ime ne pominju, ali ja sam temeljno negirao taj "genocid" na preko 3.300 strana i ja ću to do kraja svog života da negiram. U Srebrenici se jednostavno nije desio genocid, iako se desio zločin, a taj zločin je podmetnut srpskom narodu. Organizovale su ga strane službe i platile ga devizama i zlatom - rekao je Vojislav Šešelj.

Šešelj kaže da Srbija mora da stane u zaštitu svojih državljana. Predsednik SRS podseća da se odavno zalaže za to da se u Krivični zakonik unese odredba da se teškim zatvorskim kaznama kažnjavaju oni koji tvrde da je "u Srebrenici počinjen genocid".

Lider radikala misli da se SIPA neće usuditi da interveniše na teritoriji Republike Srpske i da hapsi ljude sa "crne liste".

- To bi izazvalo oružani sukob. Oni će to moći da rade samo na teritoriji Federacije - rekao je predsednik SRS.

Šešelj o Vojsci Republike Srpske 

Na pitanje da li podržava najavu srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika o ponovnom formiranju Vojske Republike Srpske, lider radikala kaže da odavno smatra da treba ukinuti odluke donesene pod pritiscima.

- Moje mišljenje je da treba ukinuti sve odluke koje su donesene pod pritiscima i ucenama. Najviše ucena je izneo nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun. Sve što je suprotno Dejtonskom sporazumu preneseno u nadležnost centralne vlasti u BiH treba da bude vraćeno entitetima - rekao je predsednik SRS.

Ukrajinska vojska krši primirje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA