Najnovije

RAKOVIĆ: Crnogorskim separatistima sledi dugo vreme apatije; opasnost su plaćeni ekstremisti (VIDEO)

Istoričar Aleksandar Raković kazao je danas za TV Pink da crnogorskim separatistima, u skladu s kolektivnim mentalitetskim osobinama tog stanovništva, sledi dugo vreme apatije i melanholije.

Aleksandar Raković (Foto: Jutjub)

Naime, crnogorski konvertiti nemaju nikoga ko bi im mogao pružiti energetski impuls da se oprave od teških poraza s kojima se suočavaju već godinu i po. S druge strane, Srbi u Crnoj Gori uvek mogu dobiti energetske impulse iz Republike Srbije i Republike Srpske što čini svesrpski kolektiv uvek jačim, jedinstvenim i nedeljivim.

No, dodao je Raković, uprkos teškim porazima koji su naneti crnogorskim konvertitima od kojih se oni dugo neće kolektivno opraviti, preti opasnost od plaćenih ekstremista koji bi mogli da izazivaju incidente širom Crne Gore. S tim u vezi Raković je rekao da bi, u skladu s najavom premijera Krivokapića, bezbednosni sektor trebalo da bude očišćen od nelojalnih kadrova koji su još uvek u funkciji ekstremne politike Demokratske partije socijalista, kako ne bi bilo njihovih pretnji i na ustoličenju vladike Metodija.

Prema Rakoviću, sasvim je bilo očekivano da ekstremni hrvatski nacionalisti pruže podršku crnogorskim ekstremistima jer dele istu srbofobnu ideologiju, na osnovama koje je pre vek i po postavio Ante Starčević. Srećom, zaključio je Raković, Srbi su sada jači nego ranije i u stanju su da se odupru nasrtajima šovinista iz okruženja.

Šta je Dejan Mirović rekao o Vučiću, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA